Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

“Τριγμοί” στον ΣΥΡΙΖΑ! Παραιτήθηκε ο Σταύρος Κοντονής και ‘λόγω’ ΧΑ…

Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής, διαφωνώντας για τις αλλαγές του ποινικού κώδικα που πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση.Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στον ANT1, πήρε αυτήν την απόφαση αφού εντόπισε προβλήματα στον ποινικό κώδικα με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως είπε μάλιστα, το δικαστήριο δε θα επιβάλλει ποινές λόγω συγκεκριμένων διατάξεων.

Ο Σταύρος Κοντονής συνέχισε, λέγοντας πως η μετακίνησή του από το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν “απομάκρυνση” από την τότε κυβέρνηση λόγω των διαφωνιών του.

Ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε την παραίτησή του live, μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ενώ επισήμανε πως έχει ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντονής είχε εκφράσει εδώ και καιρό τη διαφωνία του ως προς τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ επί των εσωκομματικών διαφορών. Μάλιστα, πρόσφατα είχε κάνει λόγο για «κόμμα τάσεων», σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι τάσεις, είναι ομάδες και βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακραίος φραξιονισμός, που προσβάλλει τις συλλογικές λειτουργίες του χώρου και του κόμματος».
Shares