Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

“ΤΡΕΜΟΥΝ” οι Αλβανοί την ύπαρξη ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ των Ελλήνων πεσόντων στη Β. Ήπειρο…

"ΤΡΕΜΟΥΝ" οι Αλβανοί την ύπαρξη ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ των Ελλήνων πεσόντων στη Β. Ήπειρο...

Ένα μεγάλο αφιέρωμα έκανε η αλβανική εφημερίδα Sot για τον “φόβο” των Αλβανών λόγω της ύπαρξης ελληνικών κοιμητηρίων των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στη Βόρειο Ήπειρο κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο του 1940-41.

Το κείμενο, το οποίο υπογράφουν ο καθηγητής ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής των Τιράνων Δρ Μπαρδούλ Τσίπι και ο ιατροδικαστής των Τιράνων Αντμίρ Σιναμάτι, φέρει τον τίτλο: «Γιατί δεν έπρεπε να επιτραπούν νεκροταφεία των Ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία».

Σας παραθέτουμε απόσπασμα του άρθρου το οποίο είναι μεταφρασμένο από το Βαλκανικό Περισκόπιο:

«Η δημιουργία των Κοιμητηρίων των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στην Αλβανία, βασίζεται σε μια συμφωνία ανάμεσα τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Αλβανίας, σε συνδυασμό με τη δημιουργία μιας κοινής επιτροπής, για την αναγνώριση των λειψάνων.

Η επιθεώρηση έγινε από ορισμένους γιατρούς της Ελλάδας και ειδικούς της εγκληματολογίας του Ιατροδικαστικού Ινστιτούτο στα Τίρανα, για κάθε περίπτωση εξέτασης.

Η αποκάλυψη αγνώστων τάφων και η ταυτοποίηση των λεγόμενων λειψάνων των Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Αλβανία, κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο του 1940-41 είναι ένα αναμφίβολο θέμα που ανήκει στην ιατροδικαστική ανθρωπολογική επιστήμη, στην οστεολογία, στο οποίο πρέπει επίσης να τηρούνται ορισμένες ηθικές αρχές οι οποίες δίδονται λεπτομερώς στη σχετική σύγχρονη βιβλιογραφία».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares