Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

TΡΕΜΕΙ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και τον Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ! Χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο…

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ante portas του ελληνικού κοινοβουλίου. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την προσωπικότητα του Προέδρου της Κ.Βελόπουλου έχουν κάνει το σύνολο του πολιτικού συστήματος να ενδιαφέρονται ακόμα περισσότερο για το τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε δεν προκαλεί εντύπωση που αναλυτές προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο ποσοτικά. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι άλλη συζήτηση.

Το crisismonitor παρέθεσε ανάλυση των Νίκου Αρβανίτη και Γιώργου Πρωτόπαπα οι οποίοι μελέτησαν τα στοιχεία που οδηγούν σε αυτή την μεγάλη άνοδο.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν (μεταξύ άλλων) : Η δυναμική που φαίνεται να αναπτύσσει ο Κυριάκος Βελόπουλος στον ευρύτερο χώρο της συντηρητικής και λαϊκιστικής δεξιάς, μέχρι τις παρυφές της ακροδεξιάς, τον καθιστούν εν δυνάμει ρυθμιστή των εξελίξεων και διεργασιών στον χώρο, ενώ είναι πιθανό η εκλογική του απόδοση να καθορίσει την επίτευξη αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο πλήγμα που δημιουργεί στο μαλακό υπογάστριο της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφέρουν οι αναλυτές πως : Κάποιοι χρήστες του διαδικτύου θεωρούν ότι η Ελληνική Λύση προσελκύει και έναν αριθμό συντηρητικών ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία καθώς δεν έχει καταφέρει να πείσει για τις προθέσεις της στο Μακεδονικό, παρά τις συνεχείς επικρίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Tώρα γίνεται αντιληπτός ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με τέτοια σφοδρότητα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares