Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Τρέμει το ΝΑΤΟ: Δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τη Ρωσία και τον Πούτιν

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν επικίνδυνο να υποτιμηθεί η Ρωσία και οι φιλοδοξίες του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

“Έχουν επιδείξει μεγάλη προθυμία να αντέξουν τις απώλειες και τα δεινά. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αλλάξει τα σχέδιά του και τους στόχους του σχετικά με την Ουκρανία. Επομένως, είναι επικίνδυνο να υποτιμηθεί η Ρωσία”, είπε ο Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια επιχειρηματικής διάσκεψης στη Νορβηγία.

Ο Πούτιν έστειλε νέους υπερηχητικούς πυραύλους στον Ατλαντικό
Θυμίζουμε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε χθες προς τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό ωκεανό μια φρεγάτα εξοπλισμένη με νέους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon που όπως είπε είναι μοναδικοί στον κόσμο.

Σε βιντεοδιάσκεψη με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον Ίγκορ Κρόχμαλ, διοικητή της φρεγάτας που φέρει την επωνυμία “Ναύαρχος του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Gorshkov”, ο Πούτιν είπε πως το πλοίο φέρει υπερηχητικά όπλα Zircon.

“Αυτή τη φορά το πλοίο είναι εξοπλισμένο με το τελευταίο σύστημα υπερηχητικών πυραύλων –‘Zircon’– που δεν έχει κάτι ανάλογο”, είπε ο Πούτιν που έχει εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση με τη Δύση σχετικά με τον πόλεμό του στην Ουκρανία.

“Θα ήθελα να ευχηθώ στο πλήρωμα του πλοίου επιτυχία στην υπηρεσία τους για το καλό της Πατρίδας.”

Ο Σοϊγκού είπε πως το Gorshkov θα πλεύσει στον Ατλαντικό και τον Ινδικό ωκεανό και στη Μεσόγειο.

“Αυτό το πλοίο, εξοπλισμένο με [πυραύλους] ‘Zircon” είναι ικανό να εντοπίζει το στίγμα και να καταφέρνει ισχυρά πλήγματα εναντίον του εχθρού στη θάλασσα και στην ξηρά”, είπε ο Σοϊγκού.

 

Ο Σοϊγκού είπε πως οι υπερηχητικοί πύραυλοι, γνωστοί ως Tsirkon ή Zircon, μπορούν να υπερισχύσουν οποιουδήποτε πυραυλικού αμυντικού συστήματος. Οι πύραυλοι πετούν με ταχύτητα εννέα φορές μεγαλύτερη της ταχύτητας του ήχου και έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων, είπε ο Σοϊγκού.

Η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδυθεί σε μια κούρσα για υπερηχητικά όπλα. Λόγω των ταχυτήτων τους –πάνω από πέντε φορές μεγαλύτερες της ταχύτητας του ήχου– και της ικανότητας ελιγμών τους, τέτοια όπλα θεωρούνται ως ένας τρόπος για την απόκτηση πλεονεκτήματος απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο στόχος ενός υπερηχητικού όπλου είναι πολύ πιο δύσκολο να εκτιμηθεί απ΄ό,τι για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares