Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

«Τρελάθηκε» ο καιρός στη Θεσσαλονίκη – Δέντρα έπεσαν σε δρόμους και καταστήματα

thessaloniki__35_

Περισσότερες από δέκα κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για δέντρα και μεγάλα κλαδιά το οποία έπεσαν σε δρόμους, πάνω σε αυτοκίνητα, ακόμη και σε βιτρίνα καταστήματος


Πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με το σύντομο μπουρίνι που σημειώθηκε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, περισσότερες από δέκα κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Άμεση Δράση για δέντρα και μεγάλα κλαδιά το οποία έπεσαν σε δρόμους, πάνω σε αυτοκίνητα, ακόμη και σε βιτρίνα καταστήματος.

Σε ένα από τα αρκετά περιστατικά που σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων, στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Χαρίλαου αλλά και πλησίον της Βασιλίσσης Όλγας, μεγάλα κλαδιά δέντρου έσπασαν από ριπές του ανέμου και «προσγειώθηκαν» πάνω σε δύο αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Όπως περιέγραψε στο protothema.gr άνθρωπος που διατηρεί επιχείρηση στην οδό Στρ. Καλλιδοπούλου που καταγράφηκε το συγκεκριμένο συμβάν, ο άνεμος ήταν για ελάχιστα δευτερόλεπτα δυνατός, ωστόσο έφτανε για να σπάσουν τα μεγάλα κλαδιά του δέντρου και να καταλήξουν στα δύο οχήματα.

Σημειώνεται ότι στα σημεία που εντοπίστηκαν προβλήματα έχουν σπεύσει κλιμάκια των δήμων και της πυροσβεστικής για την κοπή και την απομάκρυνσή των δέντρων, αλλά και πληρώματα της αστυνομίας που διακόπτουν την κυκλοφορία όπου χρειάζεται.

Μετά το σύντομο μπουρίνι στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης επικρατεί ηλιοφάνεια, χωρίς να έχουν αναφερθεί, μέχρι στιγμής, σοβαρά προβλήματα.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares