Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Τρελαίνουν τον κόσμο με πιέσεις και μελέτες που διαλύουν την κοινή λογική

Κορυφώνεται η συζήτηση για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού και για το αν μπορεί η κυβέρνηση να τους επιβάλλει στους πολίτες.

Γράφει η Βασιλική Πολύζου

Από τη μία πλευρά έχουν την πλήρως εμπεριστατωμένη και επιστημονική άποψη που καθιστά σαφές ότι είναι αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Μου το είπε ξεκάθαρα και η Βασιλική Θάνου στην τηλεοπτική συζήτησή μας στη Vicky Pedia του Alert TV. Η πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει συνυπογράψει το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που αναφέρει ρητά ότι οι εμβολιασμοί δεν είναι υποχρεωτικοί και πώς δεν μπορεί να απολυθεί ένας εργαζόμενος επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Από την άλλη έχουμε γιατρούς, όπως ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, που κάνει επίδειξη των νομικών του γνώσεων. Υποστηρίζει ότι δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα ο μη εμβολιασμός των πολιτών και κατηγορεί τον κόσμο για τις μεταλλάξεις.

Τέτοιες απόψεις υιοθετούν και υπουργοί, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προανήγγειλε την καταστροφή της Ελλάδας εάν δεν εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού. Ότι οι Τούρκοι έκαναν βόλτες στο Αιγαίο δεν προβλημάτισε τον υπουργό Ανάπτυξης. Ούτε, βέβαια, ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση υιοθέτησαν πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών που απέρριπταν προεκλογικά. Από τους εμβολιασμένους θα μεγαλουργήσει η Ελλάδα και από τους μη εμβολιασμένους θα καταστραφεί. Βρίσκουν, όμως, και τα λένε. Με στόχο, βέβαια, να τρελάνουν τον κόσμο. Το ίδιο ακριβώς που συμβαίνει και με διάφορες μελέτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η έρευνα του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και δημοσιεύτηκε την 1η Ιουνίου στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Evaluation in Clinical Practice». Προσέξτε το οξύμωρο της μελέτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 62% των 855 ενηλίκων που συμμετείχε στην έρευνα εξέφρασε την πρόθεση να εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ήταν η περίοδος που γιγαντωνόταν το 2ο κύμα της πανδημίας και στην Ελλάδα όλοι σήκωναν τα χέρια ψηλά ή, έλεγαν απίθανα πράγματα, όπως ότι δεν κολλάει ο κορωνοϊός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ίσως επειδή χρησιμοποιούσε… συγκεκριμένα δρομολόγια. Δεν κάνουμε πλάκα με την υγεία του κόσμου, αλλά με την απίστευτη τοποθέτηση του πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επιστρέφουμε, όμως, στην έρευνα του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας. Ενώ το 62% των πολιτών θέλει να εμβολιαστεί, το 74% τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Έχουμε, δηλαδή, 12 άτομα στους 100 που ενώ δεν θέλουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη μελέτη ζητούν να τους πάνε με το ζόρι στα εμβολιαστικά κέντρα. Διαλύεται πλήρως η έννοια της κοινής λογικής! Αν αυτό δεν είναι τρέλα, πώς μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε;

 

 

Shares