Παρασκευή , 29 Σεπτεμβρίου 2023

Τρεις συλλήψεις διακινητών το τελευταίο 24ωρο

Επεισοδιακές οι δύο από τις τρεις συλλήψεις – Οι διακινητές συνεχίζουν τη δράση τους παρά τη


Παρά τις πυρκαγιές που πλήττουν τον Έβρο, τα κυκλώματα διακινητών συνεχίζουν τη δράση τους. Μόνο το τελευταίο 24ωρο οι αρμόδιες διωκτικές αρχές συνέλαβαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις ισάριθμους διακινητές (δύο ημεδαπούς κι έναν αλλοδαπό), επειδή μετέφεραν παράνομα μετανάστες από τον Έβρο προς την ενδοχώρα.

Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Δράμας συνέλαβαν σε επαρχιακό δρόμο του νομού έναν Έλληνα οδηγό, επειδή μετέφερε με φορτηγό 11 παράτυπους μετανάστες.

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη του δεύτερου Έλληνα οδηγού, κοντά στον οικισμό Αρδάνι του Έβρου, καθώς στην προσπάθειά του να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα με συνέπεια το Ι.Χ. αυτοκίνητό του να προσκρούσει σε στύλο οδικής σήμανσης και να ακινητοποιηθεί. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισαν στο εσωτερικό του οχήματος τρεις αλλοδαπούς που δεν διέθεταν νόμιμα έγγραφα παραμονής στην ελληνική επικράτεια.

Το ίδιο επεισοδιακή ήταν η τρίτη περίπτωση σύλληψης- αυτή τη φορά στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού και στο τμήμα που συνδέει τους Κήπους με την Αλεξανδρούπολη. Αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου μεταφέροντας παράνομα οκτώ μετανάστες επιχείρησε να διαφύγει πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, αλλά το όχημα προσέκρουσε σε κράσπεδο και ακινητοποιήθηκε. Η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αξιωματούχων της Frontex, ενώ διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε κλαπεί τα προηγούμενα 24ωρα από περιοχή της Αττικής.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares