Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς στο Παρίσι – Συνελήφθη ο δράστης

Τρείς είναι τελικά οι νεκροί στο στο Παρίσι το μεσημέρι της Παρασκευής από τους πυροβλισμούς ενός 69χρονου άνδρα που άνοξε πυρ στο 10ο διαμέρισμα της Γαλλικής πρωτεύουσας καθώς οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι και τρίτος άνθρωπος έχασε τη ζωή του εκτός από τους πρώτους δύο νεκρούς που είχαν ανακοινωθεί.

Ο άνδρας που άνοιξε πυρ έχει συλληφθεί αλλά τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο δράστης της επίθεσης είναι ένας Γάλλος 69 ετών ο οποίος είχε πάρει σύνταξη από τους γαλλικούς σιδηροδρόμους όπου εργαζόταν ως οδηγός.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς σημειώθηκε κοντά στο πολιτιστικό κέντρο Κούρδων Ahmet-Kaya.

Η γαλλική αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

 

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για «επτά ή οχτώ πυροβολισμούς». «Επικράτησε πανικός, κλειδωθήκαμε στα σπίτια μας» πρόσθεσε ο ίδιος μάρτυρας.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε στο κανάλι BFMTV ότι «ακούσαμε πέντε πυροβολισμούς από απόσταση 50, 100 μέτρων. Μετά είδαμε έναν άνδρα να βγάζει ένα όπλο από μια μικρή τσάντα που κρατούσε και να πυροβολεί προς το κτήριο».

Σε ανάρτησή της στο Twitter η δήμαρχος της Γαλλικής πρωτεύουσας ευχαρίστησε την αστυνομία «για την καθοριστική παρέμβασή της κατά τη διάρκεια της τρομακτικής επίθεσης» εκφράζοντας τα συλλυπήτηρια στις οικογένειες των θυμάτων.

 

πρωτο θεμα

Shares