Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Τραπεζικό άλμα στις ευρωαγορές, στο +2,4% ο γερμανικός DAX

Σε υψηλό δύο εβδομάδων σκαρφάλωσαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς συντηρούνται στο προσκήνιο οι ελπίδες ότι ο πληθωρισμός σύντομα θα αρχίσει να επιβραδύνει μετά τα διαδοχικά ρεκόρ των προηγούμενων μηνών και ενώ η Ευρώπη προσπαθεί να βρει μια συλλογική απάντηση στην ενεργειακή κρίση.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 1,8% και σκαρφάλωσε στις 427,75 μονάδες. Ο δείκτης κατάφερε να κλείσει την Παρασκευή με εβδομαδιαία κέρδη, για πρώτη φορά σε ένα μήνα.

Οι επενδυτές έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην προσπάθεια της Ε.Ε. να καταλήξει σε ένα κοινό πακέτο που θα βάζει φρένο στο ράλι των τιμών της ενέργειας και θα προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Οι νέες προτάσεις της Κομισιόν, που θα παρουσιαστούν αυτή την εβδομάδα, θα περιλαμβάνουν μια εισφορά αλληλεγγύης στις εταιρείες ενέργειας καθώς και την υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Οι τράπεζες σημείωσαν άλμα σήμερα με τον τραπεζικό δείκτη να σκαρφαλώνει 3,4%, διευρύνοντας τα κέρδη του από την Πέμπτη, όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας αύξησε τα επιτόκια της κατά 75 μονάδες βάσης.

Η επιθετική στάση της ΕΚΤ έχει στείλει τον τραπεζικό δείκτη σε ένα ράλι σχεδόν 10% στον μήνα, υποστηρίζοντας ένα μεγάλο μέρος της ανόδου του STOXX 600 κατά 3% από την αρχή του μήνα.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX σημείωσε άλμα 2,4% και έκλεισε στις 13.402,27 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 1,95% στις 6.333,59 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 1,7% στις 7.473,03 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 2,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στο +2%.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares