Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τραγωδία στο Θιβέτ – Οκτώ νεκροί μετά από χιονοστιβάδα

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και πολλοί άλλοι φέρονται ως αγνοούμενοι, μετά τη χιονοστιβάδα που σχηματίστηκε στα βουνά του Θιβέτ, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι η χιονοστιβάδα σχηματίστηκε στην έξοδο μιας σήραγγας σε δρόμο που συνδέει την πόλη Νιινγκτσί, στην κομητεία Μεντόγκ, με την κομητεία Μαϊνλίνγκ στο νοτιοανατολικό Θιβέτ.

Οι δημοτικοί αξιωματούχοι της Νιινγκτσί, τοποθεσίας που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.040 μέτρων, διευκρίνισαν ότι η χιονοστιβάδα παγίδεψε ανθρώπους μέσα στα αυτοκίνητά τους και ότι μια επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη για όσους αγνοούνται, μετέδωσε το Xinhua.

 

Ο αριθμός των αγνοουμένων στο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης είναι αδιευκρίνιστος.

Το κινεζικό υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων έστειλε σήμερα κλιμάκιο στο Θιβέτ και ζήτησε να γίνουν προσπάθειες διάσωσης ευρείας κλίμακας. Ζήτησε επίσης να εξακριβωθεί πόσοι άνθρωποι παρέμεναν εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Global Times.

Οι χιονοστιβάδες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στα Ιμαλάια. Τον Οκτώβριο, τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία όταν σχηματίστηκε χιονοστιβάδα στο όρος Ντροπαντί κα Ντάντα-ΙΙ στο βόρειο κρατίδιο Ουταραχάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares