Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τραγωδία στη Σομαλία: Είκοσι νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από εστιατόριο

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 30 τραυματίστηκαν όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο ακριβώς έξω από εστιατόριο, κοντά στο λιμάνι της Μογκαντίσου, αργά απόψε, ανέφερε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης της Σομαλίας.

Αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι μετά την έκρηξη υψώθηκε στον ουρανό ένα πυκνό νέφος καπνού, ενώ ακούγονταν και πυροβολισμοί.

«Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 20 νεκροί και 30 τραυματίες από το σημείο της έκρηξης», είπε ο Δρ Αμπντουλκαρίμ Άντεν, ο ιδρυτής της υπηρεσίας ασθενοφόρων AAMIN, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

 

Η έκρηξη σημειώθηκε στο εστιατόριο Λουούλ Γιεμενί, κοντά στο λιμάνι.

«Ένα αυτοκίνητο που επιτάχυνε εξερράγη στο Λουούλ Γιεμενί. Κατευθυνόμουν στο εστιατόριο, αλλά έκανα πίσω όταν έγινε η έκρηξη και τα πάντα καλύφθηκαν από καπνούς», είπε ο Άχμεντ Αμπντουλάχι, ένας κάτοικος της περιοχής.

Το κρατικό Ραδιόφωνο Μογκαντίσου μετέδωσε ότι έχουν σημειωθεί ζημιές και σε περιουσίες και ότι η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτήν την επίθεση.

Η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ συχνά εξαπολύει επιθέσεις στη Σομαλία, στην προσπάθειά της να ανατρέψει την κεντρική κυβέρνηση της χώρας και να επιβάλει τη δική της διακυβέρνηση, βασισμένη στη σαρία, τον ισλαμικό νόμο.

 

newsbomb.gr

Shares