Πέμπτη , 7 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Τραγωδία στη ΛΑΡΚΟ: Σε βαθμό κακουργήματος οι κατηγορίες για τον θάνατο του 55χρονου εργάτη…

Έξι άτομα κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του 55χρονου..

– Πρόκειται για τον διευθυντή του εργοστασίου, τον τεχνικό ασφαλείας, τον προϊστάμενο του τμήματος, τον εργοδηγό και δυο επιστάτες

Σε λίγη ώρα, στις 16:00 συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον 55χρονο που χάθηκε τόσο άδικα χθες το πρωί στο εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του στο κυνήγι του μεροκάματου.

Στο μεταξύ έξω από το γραφείο της κύριας ανακρίτριας Λαμίας βρίσκονται αυτή την ώρα έξι άτομα, εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του 55χρονου συναδέλφου τους μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί.

Πρόκειται για τον διευθυντή του εργοστασίου, τον τεχνικό ασφαλείας, τον προϊστάμενο του τμήματος, τον εργοδηγό και δυο επιστάτες.

Οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί είναι βαρύτατες και σε βαθμό κακουργήματος:

«Έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου διά παραλείψεως από κοινού» και

«Έκθεση από την οποία προκλήθηκε θάνατος του παθόντος διά παραλείψεως από κοινού»

Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρίσκονται συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές του εργοστασίου των Εργατικών Κέντρων Φθιώτιδας και Λαμίας και φυσικά συγγενείς τους.

Να επισημάνουμε πως είναι η πρώτη φορά μετά από δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ ή σε άλλο εργοστάσιο που υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες εναντίον των υπευθύνων γεγονός μάλιστα που έχει σχολιαστεί έντονα.

Σήμερα το εργοστάσιο παραμένει κλειστό λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχει προκηρύξει το σωματείο, ενώ έγινε και έλεγχος από κλιμάκιο της επιθεώρησης μεταλλείων νοτίου Ελλάδος.

Πηγή: tvstar

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares