Κυριακή , 22 Μαΐου 2022

Τραγωδία στη ΛΑΡΚΟ: O αδερφός του άτυχου 55χρονου εργάζεται στο εργοστάσιο – Άκουσε την έκρηξη…

Το τραγικό συμβάν προστίθεται στον κατάλογο με τα έξι θανατηφόρα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στη ΛΑΡΚΟ από το 2009 – Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου εκφράζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, λέγοντας ότι θα αποδοθούν ευθύνες – Όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής η έκρηξη και το ωστικό κύμα ταρακούνησαν τα σπίτια της Λάρυμνας

 

Το κλίμα βαρύ, τα ερωτηματικά για τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος πολλά και αναπάντητα, ενώ την ίδια ώρα εξακολουθεί να απασχολεί το θέμα των ελλιπών μέτρων προστασίας.

Μουδιασμένοι είναι οι κάτοικοι στη Λάρυμνα της Φθιώτιδας, ύστερα από το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ.

Όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, που μίλησαν στον Alpha, η έκρηξη και το ωστικό κύμα ταρακούνησαν τα σπίτια της Λάρυμνας.

Το τραγικό συμβάν προστίθεται στον κατάλογο με τα έξι θανατηφόρα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στη ΛΑΡΚΟ από το 2009.

Είναι μάλιστα το δεύτερο τους τελευταίους δύο μήνες.

Τα κυρίαρχα ερωτηματικά είναι τα εξής τρία: Yπήρξε θέμα κακής συντήρησης μηχανημάτων; Υπήρξε ανθρώπινο λάθος; Υπήρξαν μέτρα προστασίας;

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι και ο αδερφός του 55χρονου εργάζεται στη ΛΑΡΚΟ, και άκουσε μάλιστα την έκρηξη. Ωστόσο δεν περίμενε πως λίγη ώρα αργότερα η έκρηξη θα εξελισσόταν σε τραγικό συμβάν.

Ούτε οι εργαζόμενοι μπορούν να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκε το τραγικό δυστύχημα. Όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποί τους, όλα έγιναν στο τμήμα της κοκκοποίησης, εκεί δηλαδή όπου το μετάλλευμα βρίσκεται στην τελική του φάση.

Σ’ εκείνο το σημείο, όπως τονίζουν, κάτω από άγνωστες συνθήκες προκλήθηκε έκρηξη και ο εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο γιατί ήταν πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης. Σε κοντινή απόσταση ήταν άλλοι τρεις εργαζόμενοι, χωρίς όμως να πάθει κάποιος κάτι.

Χατζηδάκης: Εργαζόμαστε για την απόδοση ευθυνών

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου εκφράζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Κατεύθυνση του υπουργείου είναι να αποδοθούν αμέσως ευθύνες», δήλωσε ο υπουργός.

«Το δυστύχημα με την απώλεια ενός εργαζομένου μάς έχει συγκλονίσει όλους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης θα ασχοληθεί σε βάθος με το συγκεκριμένο θέμα», πρόσθεσε.

Η κηδεία του άτυχου 55χρονου θα τελεστεί αύριο.

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares