Τρίτη , 9 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Τραγωδία στα Σπάτα: Ο 21χρονος Jack Fenton είναι ο νεαρός που διαμελίστηκε από ελικόπτερο

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν σχετικά με το θάνατο του 21χρονου Jack Fenton σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα. Ο νεαρός Jack έχασε τη ζωή του όταν κατά την αποβίβαση πήγε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου και διαμελίστηκε από τον έλικα.

Ο 21χρονος Jack Fenton επέστρεφε με ελικόπτερο μαζί με τρεις φίλους του από ταξίδι στην Μύκονο, ενώ ακολουθούσαν σε άλλο ελικόπτερο οι γονείς του. Από εκεί θα πήγαιναν προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για να επιβιβαστούν σε ιδiωτικό jet.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μόλις ο Jack Fenton κατέβηκε από το ελικόπτερο κατευθύνθηκε προς τον πίσω έλικα, εκεί χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Κανείς δεν γνωρίζει για ποιο λόγο ο νεαρός Jack κατέβηκε από το ελικόπτερο πριν σταματήσει να γυρίζει ο έλικας. Για το θάνατο του 21χρονου συνελήφθη ο πιλότος του ελικοπτέρου καθώς και δύο τεχνικοί της εταιρείας.

Σημειώνεται πως οι γονείς του νεαρού ακολουθούσαν το ελικόπτερο και μόλις έγινε το δυστύχημα, ειδοποιήθηκαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του «Ελ. Βενιζέλος».

Ο 21χρονος Jack είναι γιος του Miguel Fenton, εκπροσώπου ενός μεγάλου πάρκου κοντά στο Κεντ της Αγγλίας. Πρόκειται για μιας πλούσιας οικογένειας του βρετανικού jet set.

Καλλιακμάνης: Οι έλικες κάνουν δύο λεπτά να σταματήσουν

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στην τηλεόραση του Mega για το τρομακτικό δυστύχημα: «Την προανάκριση την έχει αναλάβει το ΑΤ Παιανίας. Ήταν ένα ελικόπτερο τύπου Bell, τα ελικόπτερα έχουν σε δύο μέρη έλικες, πάνω, που οι έλικες το ανεβάζουν και το κρατούν σε πορεία, και στο πίσω μέρος, που ο έλικας ουσιαστικά ισορροπεί το ελικόπτερο και η ταχύτητα των στροφών είναι πενταπλάσια των στροφών του πάνω έλικα»

«Θέλουμε να δούμε εάν ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες για να κατέβουν απ το ελικόπτερο. Αυτοί οι έλικες κάνουν περίπου 2 λεπτά από την ώρα που θα σβήσει τον κινητήρα εκτός και εάν πατήσει ένα κουμπί το οποίο τους σταματά στα 50 δευτερόλεπτα. Η πόρτα του ελικοπτέρου δεν έχει ασφάλεια, όποιος θέλει ανοίγει την πόρτα και βγαίνει. Το σημείο που θα σταθεί η προανάκριση είναι στο εάν τους ενημέρωσε ο πιλότος για να κατέβουν όταν σταμάτησε ο έλικας και οι κινητήρες. Υπάρχει και η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που θα ερευνήσουν τι έγινε», πρόσθεσε.

«Σε αυτού του είδους τα ατυχήματα ακολουθείται η διαδικασία που ακολουθείται σε περιπτώσεις ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο. Εάν υπάρχει τραυματισμός, ο πιλότος πάει για την αυτόφωρη διαδικασία, πάει για ανθρωποκτονία από αμέλεια», κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares