Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Τραγικές εξελίξεις – Πόσιμο νερό το Bερολίνο θα έχει για 36 ώρες σε περίπτωση διακοπής ρεύματος

Σε περίπτωση εκτεταμένης διακοπής ρεύματος στο Βερολίνο , το πόσιμο νερό θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμο από τους σωλήνες για μιάμιση μέρα – μετά από αυτό θα εξακολουθούν να υπάρχουν βρύσες πόσιμου νερού. «Σε περίπτωση εκτεταμένης διακοπής ρεύματος, η παροχή πόσιμου νερού εξασφαλίζεται για 36 ώρες μέσω γεννητριών ενέργειας έκτακτης ανάγκης», ανέφερε η Berliner Wasserbetriebe (BWB) σε απάντηση της Γερουσίας σε αίτημα του AfD.

Τα πηγάδια έκτακτης ανάγκης πόσιμου νερού αντλούσαν υπόγεια ύδατα προκειμένου να είναι ανεξάρτητα από το δημόσιο δίκτυο πόσιμου νερού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, συνέχισε η Γερουσία. Υπάρχουν 2.079 πηγάδια νερού έκτακτης ανάγκης στο Βερολίνο, εκ των οποίων τα 1.614 είναι λειτουργικά. Υπάρχουν λοιπόν 2.300 Βερολινέζοι για κάθε ένα από αυτά τα σιντριβάνια.

Ωστόσο, τα υπόγεια ύδατα δεν υπόκεινται σε καμία επεξεργασία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διατάγματος για το πόσιμο νερό. «Τα δισκία χλωρίου παρέχονται για πηγαδάκια πόσιμου νερού έκτακτης ανάγκης όπου υπάρχει κίνδυνος να τεθεί σε κίνδυνο το προς άντληση πόσιμο νερό». Το Βερολίνο διαθέτει περίπου 33 εκατομμύρια από αυτά τα δισκία για την απολύμανση 10 λίτρων νερού το καθένα.

Ως εκ τούτου, συνιστάται επίσης να διατηρείτε δύο λίτρα νερού την ημέρα και άτομο σε εφεδρεία για ορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι 14 λίτρα νερού για ένα άτομο την εβδομάδα ή 56 λίτρα για μια τετραμελή οικογένεια για μια εβδομάδα. Επιπλέον, μετά τη διακοπή ρεύματος, εάν εξακολουθεί να βγαίνει νερό από τους σωλήνες μέσω ρεύματος έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να συλλέγεται παροχή νερού για λόγους υγιεινής. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μπανιέρες, νεροχύτες, κουβάδες, γλάστρες, δοχεία νερού.

Πηγή: zeit.de

Shares