Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τραμπ: Στέλνω την Εθνική Φρουρά και τον στρατό στην Μινεάπολη – Θα πυροβολείται όποιος λεηλατεί…

Για άλλη μια νύχτα η Μινεάπολη βυθίστηκε στο χάος με χιλιάδες κόσμο να συγκρούεται με την αστυνομία για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Ο Τραμπ την ίδια ώρα ανακοινώνει μέσω twitter ότι θα στείλει στρατό και μέσω συνεργατών του και όχι δημόσια δηλώνει αγανακτισμένος για το περιστατικό…Μια πόλη έχει βυθιστεί στο χάος με την οργή να ξεχειλίζει για την εν ψυχρώ δολοφονία του άοπλου πολίτη Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στην Μινεάπολη των ΗΠΑ. Η δολοφονία ενός πολίτη από τους αστυνομικούς δεν είναι η πρώτη και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία όπως έχει αποδείξει η ιστορία.

Και εδώ μπαίνει στην ιστορία μας ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος που με δυο tweet παίρνει την κατάσταση στα χέρια του για την Μινεάπολη με μια ταχύτητα που δεν τον διέκρινε όταν ο κορονοϊός άρχισε να σκοτώνει χιλιάδες.

Όπως και να έχει, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αφού αποκάλεσε τον δήμαρχο της πόλης, αδύναμο και ακροαριστερό, είπε ότι στέλνει την Εθνική Φρουρά για να αποκατασταθεί η τάξη.

https://twitter.com/Rntk____/status/1266234177973698561

Λέει ακόμα ότι όσοι λεηλατούν αμαυρώνουν την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και πως μίλησε με τον κυβερνήτη της Μινεσότα και τον ενημέρωσε ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Καταλήγει λέγοντας ότι όποιος λεηλατεί θα πυροβολείται.

Ο πρόεδρος Τραμπ «αγανάκτησε» όταν είδε το βίντεο της τραγωδίας, δήλωνε νωρίτερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι. «Σήκωσε αμέσως το τηλέφωνο» και πήρε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) για να εξασφαλίσει ότι θα αρχίσει άμεσα να διενεργεί έρευνα για την υπόθεση, αφηγήθηκε η ίδια, λέγοντας πως ο αρχηγός του κράτους «θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Η Δημοκρατική πρόεδρος Νάνσι Πελόσι χαρακτήρισε από τη δική της πλευρά «φόνο» τον θάνατο του Φλόιντ.

Τι έγινε μέχρι αυτή την ώρα

Η Μινεάπολη έζησε την τρίτη της συνεχόμενη νύχτα εμπρησμών, λεηλασιών και βανδαλισμών χθες Πέμπτη.

Αντίθετα με ό,τι είχε συμβεί την Τετάρτη, όταν διαδηλωτές που πέταγαν πέτρες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς επανειλημμένα, χθες βράδυ οι αστυνομικοί κράτησαν μάλλον χαμηλό προφίλ πέραν του επίκεντρου των ταραχών, έξω από το αστυνομικό τμήμα της τρίτης περιφέρειας.

Αρκετοί διαδηλωτές υποχώρησαν για λίγο, όταν αστυνομικοί στην οροφή έκαναν χρήση δακρυγόνων και βλημάτων από καουτσούκ, προτού ανασυνταχθούν και επιτεθούν στο κτίριο κατά μέτωπο, βάζοντας φωτιά, ενώ οι αστυνομικοί κατά τα φαινόμενα αποσύρονταν.

Ένα αυτοκίνητο και άλλα δύο κτίρια επίσης πυρπολήθηκαν, ενώ άγνωστοι λεηλάτησαν ξανά, για δεύτερη νύχτα, ένα κατάστημα της αλυσίδας Target. Η πυροσβεστική είχε κάνει λόγο για 16 εμπρησμούς κτιρίων τη νύχτα της Τετάρτης.

Τα νέα σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν παρότι ο κυβερνήτης Τιμ Γουόλζ κήρυξε νωρίτερα χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κινητοποίησε την Εθνοφρουρά στην πολιτεία Μινεσότα για την αποκατάσταση της τάξης, μετά τα επεισόδια στις προηγούμενες διαδηλώσεις για τον θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία.

Η απόφαση του κυβερνήτη Γουόλζ ακολούθησε τις εκκλήσεις του δημάρχου της Μινεάπολης για βοήθεια, μετά τις εκτεταμένες καταστροφές της Τετάρτης.

«Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ πρέπει να οδηγήσει στην απόδοση δικαιοσύνης και σε αλλαγές του συστήματος, όχι σε περισσότερους θανάτους και καταστροφές», υποστήριξε ο κυβερνήτης Γουόλζ στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. «Είναι καιρός να προχωρήσουμε σε ανοικοδόμηση. Ανοικοδόμηση της πόλης, του συστήματος δικαιοσύνης μας, ανοικοδόμηση της σχέσης ανάμεσα στα στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης και αυτούς που υποχρεούνται να προστατεύουν», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Δολοφονία πολίτη για την υποψία ότι είχε πάνω του ένα πλαστό εικοσαδόλαρο!

Ο Φλόιντ προσαγόταν διότι τα στελέχη της αστυνομίας υποπτεύονταν πως προσπάθησε να χρησιμοποιήσει πλαστό εικοσαδόλαρο.

Η Εθνοφρουρά της Μινεάπολης ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει δράση, σε συνεργασία με άλλες πολιτειακές υπηρεσίες διαθέτοντας προσωπικό, εξοπλισμό και εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση της «έκτακτης ανάγκης», σύμφωνα με την εφημερίδα Star Tribune. Η τροχαία της Μινεσότας εξάλλου ανακοίνωσε ότι κινητοποιεί 200 στελέχη της και ελικόπτερα.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη σύλληψη έχουν ήδη απαλλαχθεί από τα καθήκοντά τους και αποταχθεί και οι τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές έχουν ήδη ανακοινώσει ότι διενεργούν έρευνα. Δεν έχει πάντως ανακοινωθεί η απαγγελία καμιάς κατηγορίας, κάτι που τροφοδοτεί την ατμόσφαιρα οργής. Για τον έναν από τους 4 που κρατούσε κάτω με το γόνατό του τον άτυχο Φλόιντ, υπάρχουν ήδη 18 καταγγελίες για άσκοπη βία.

Shares