Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τραμπ: Οι ΗΠΑ του Μπάιντεν οδεύουν προς μια νέα Μεγάλη Ύφεση

«Με αυτό που συμβαίνει στην οικονομία μας και με τις προτάσεις που γίνονται για τη μεγαλύτερη και πιο ανόητη φορολογική αύξηση στην ιστορία των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν θα χαθεί ως ο Χέρμπερτ Χούβερ της σύγχρονης εποχής», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τα οικονομικά προβλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και προέβλεψε μια νέα Μεγάλη Ύφεση.

«Με αυτό που συμβαίνει στην οικονομία μας και με τις προτάσεις που γίνονται για τη μεγαλύτερη και πιο ανόητη φορολογική αύξηση στην ιστορία των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν θα χαθεί ως ο Χέρμπερτ Χούβερ (Πρόεδρος των ΗΠΑ το 1929-1933) της σύγχρονης εποχής. Θα έχουμε μια μεγάλη ύφεση πολύ μεγαλύτερη και ισχυρότερη από αυτή του 1929. Ως απόδειξη, οι τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει να καταρρέουν!!!», έγραψε στο κοινωνικό του δίκτυο Truth Social τη Δευτέρα.

Την Παρασκευή, το Υπουργείο Οικονομικής Προστασίας της Καλιφόρνια ανακοίνωσε την πτώχευση της 16ης μεγαλύτερης τράπεζας στις ΗΠΑ, της Silicon Valley Bank. Εξυπηρετούσε κυρίως υπαλλήλους του κλάδου υψηλής τεχνολογίας και εταιρειών που χρηματοδοτούνται από επιχειρηματικά κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις πιο εδραιωμένες μάρκες του κλάδου. Σύμφωνα με το CNN, αυτή ήταν η μεγαλύτερη τραπεζική πτώχευση στις Ηνωμένες Πολιτείες από την οικονομική κρίση του 2008.

Η Μεγάλη Ύφεση ήταν μια παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου 1929 με το κραχ του χρηματιστηρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διήρκεσε μέχρι το 1939. Οι βιομηχανικές πόλεις επλήγησαν περισσότερο, οι κατασκευές σχεδόν σταμάτησαν, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων έπεσαν κατακόρυφα και η μαζική ανεργία κατέστρεψε τη χώρα.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares