Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τραμπ για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία:«49 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους τόσο….»…

Το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, με τους 49 νεκρούς μουσουλμάνους από την τρομοκρατική, ισλαμοφοβικών κινήτρων επίθεση, εξακολουθεί να συγκλονίζει όλο τον πλανήτη.

Μεταξύ πολλών ακόμη ηγετών και οργανισμών, τον αποτροπιασμό του εξέφρασε, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στο μήνυμά του, στέλνει την υποστήριξή του και τις ευχές του «στους ανθρώπους της Νέας Ζηλανδίας ύστερα από το τρομακτικό μακελειό στα τζαμιά. 49 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους τόσο αναίτια, με πολλούς ακόμη να έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Οι ΗΠΑ στέκονται στη Νέα Ζηλανδία για ό,τι μπορούμε να κάνουμε. Ο Θεός να ευλογεί τους πάντες» τόνισε, καταλήγοντας ο Ντόνταλντ Τραμπ.

Το tweet του Αμερικανού προέδρου:

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος ακροδεξιός Μπρέντον Τάραντ, που συνελήφθη για τη συμμετοχή του στο μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, στο ανατριχιαστικό, πολυσέλιδο μανιφέστο του, ανέφερε ότι άντλησε έμπνευση και από την Κάνταν Οουενς.

Η Οουνες είναι μια συντηρητική Αμερικανίδα σχολιάστρια, πολιτική ακτιβίστρια και δεδηλωμένη υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ.

iefimerida

Shares