Παρασκευή , 5 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

TOYΣ ‘ΕΚΡΑΞΑΝ’ μέχρι και οι ΝεοΔημοκράτες- Την… “ιστορική” γκάφα ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ σε στελέχη του ΥΠΕΞ…

Πολιτική κόντρα και μάλιστα σε υψηλότατους τόνους, γκρίνια και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και… τρικυμία προκάλεσε η λέξη “ιστορική” που εμφανίστηκε δίπλα στη Συμφωνία των Πρεσπών στην πρώτη κοινή δήλωση Ελλάδας – ΗΠΑ. Μια λέξη που όπως εμφανίστηκε, έτσι εξαφανίστηκε αλλά είχαν προλάβει να τη δουν πολλοί! 

Ο χαρακτηρισμός “ιστορική” για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο αρχικό κείμενο της Κοινής Δήλωσης των ΥΠΕΞ που δόθηκε στη δημοσιότητα προκάλεσε… μεγάλη συζήτηση.Το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε ορθή επανάληψη, απαλείφοντας τον επίμαχο χαρακτηρισμό, καθώς ήδη είχε προκληθεί αναταραχή ακόμη και μεταξύ στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Κυβερνητικά στελέχη, ωστόσο, μιλούσαν για αβλεψία που διορθώθηκε και τόνιζαν ότι η θέση της κυβέρνησης απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών ήταν και είναι απολύτως ξεκάθαρη κι ουδέποτε αυτή αναγνωρίστηκε ως «ιστορική» από τη ΝΔ, είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση.

H προδοτική συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίστηκε «Ιστορική» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη …

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «αβλεψία» χρεώνεται σε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς δημοσιοποιήθηκε αρχικά εκ παραδρομής ένα draft της Κοινής Δήλωσης, από το οποίο, όμως, θα έπρεπε, σύμφωνα με τις τελικές διορθώσεις, να έχει απαλειφθεί ο χαρακτηρισμός της συμφωνίας των Πρεσπών ως «ιστορικής» και ο οποίος είχε μείνει έτσι στα κείμενα από την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις τότε συζητήσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.

Έτσι, η ορθή επανάληψη και η απάλειψη του όρου όχι απλώς ήταν σε γνώση της αμερικανικής πλευράς, αλλά και σε απόλυτη συμφωνία μαζί της. Κατά τον ίδιο τρόπο, κυβερνητικά στελέχη απέρριπταν κατηγορηματικά πως αυτό συνέβη εκ των υστέρων και μάλιστα μετά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ή τις εσωκομματικές πιέσεις στη ΝΔ, όπως ισχυρίστηκαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι αδιανόητο! Ο ΣΥΡΙΖΑ ‘ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ’ ΠΟΥ Η ΝΔ ‘πρόδωσε’ τη Μακεδονία…. ΤΡΟΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ…

H EΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σχολίασε την αφαίρεση με Δελτίο Τύπου:

Όταν στα χαρτιά (που οι ίδιοι γράφουν) δεν ξέρουν τι γράφουν( από αβλεψία όπως οι ιδιοι ισχυρίζονται) φανταζόμαστε τι θα μπορούσαν οι ιδιοι να υπογράψουν παλι από “αβλεψία” για να παραμείνουν στις καρέκλες τους!
Η Νέα Δημοκρατία ας παρακαλέσει και την Google την οποία χρυσοπληρώνει, να «εξαφανίσει» και την αποθηκευμένη εικόνα του ανακοινωθέντος που χαρακτηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών, «ιστορική», σαν την προεκλογική τους απάτη.

με πληροφορίες από newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares