Παρασκευή , 7 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

Toυρκικό ΥΠΕΞ: «Είναι νόμιμο δικαίωμά μας οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και στην Μεσόγειο»…

Toυρκικό ΥΠΕΞ: «Είναι νόμιμο δικαίωμά μας οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και στην Μεσόγειο»...

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε μια ακόμα θρασύτατη ανακοίνωση διαμέσου του εκπροσώπου του Χαμί Ακσόι, με αφορμή την πρότερη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την διενέργεια παράνομων γεωτρήσεων από πλευράς της Τουρκίας, στην ΑΟΖ της Κύπρου με την οποία υποστηρίζει ότι οι παράνομες γεωτρήσεις αποτελούν «νόμιμο δικαίωμα» της Άγκυρας.

Πρόσθεσε μάλιστα στο τέλος και το Αιγαίο.

«Η Ελλάδα, με τη σημερινή της δήλωση, για άλλη μια φορά επιδεικνύει τις μη ρεαλιστικές αντιλήψεις και τις στάσεις της που αρνούνται τα δικαιώματα σχετικά με τα προβλήματα στην περιοχή μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χάμι Ακσόι σε δήλωσή του.

Ο Χαμί Ακσόι είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί σκόπιμα το γεγονός ότι η Τουρκία έχει νόμιμα και κυρίαρχα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος.

«Οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα, ως συνιδιοκτήτης του νησιού, στους πόρους γύρω από το νησί», πρόσθεσε.

Ο Ακσόι είπε ότι η πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο «είναι η μινιμαλιστική και ασυμβίβαστη στάση του ελληνοκυπριακού δίδυμου».

«Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματα της χώρας μας όσο και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Με την δήλωση αυτή η Άγκυρα προμηνύει την έναρξη γεωτρήσεων και νοτίως της Κρήτης αν δεν υπάρξει δυναμική αντίδραση από την Αθήνα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares