Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΕ Ο ΤΡΑΜΠ: Δημοκρατικός βουλευτής παραιτείται, πηγαίνει με το μέρος του προέδρου…

Δημοκρατικός βουλευτής, ο οποίος εναντιώνεται στις κινήσεις του κόμματός του για παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη με το αίτημα της καθαίρεσης, δήλωσε χθες Σάββατο ότι θα αλλάξει πολιτικό στρατόπεδο και θα γίνει Ρεπουμπλικάνος, ανέφεραν οι New York Times επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές, με γνώση των συζητήσεων.

Ο μετριοπαθής Δημοκρατικός, βουλευτής του Νιου Τζέρσει, ο Τζεφ Βαν Ντρου είναι από τους μόλις δύο Δημοκρατικούς που ψήφισαν ενάντια στη διεξαγωγή έρευνας από το Κονγκρέσο για την παραπομπή του προέδρου στη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 31 Οκτωβρίου.

Σε μια συνάντηση στο Λευκό Οίκο την Παρασκευή, ο Βαν Ντρου επιδίωξε να πάρει τη στήριξη του Τραμπ για την κίνησή του αυτή και ο μεγιστάνας τον παρότρυνε να κάνει το άλμα, σύμφωνα με δύο Δημοκρατικούς και έναν Ρεπουμπλικάνο που μίλησαν στους NYT υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Όπως αναφέρουν οι NYT, οι συζητήσεις μεταξύ του Βαν Ντρου και ανώτατων συμβούλων του Τραμπ εντάθηκαν τις τελευταίες μέρες, με τον βουλευτή να καθιστά σαφές ότι φοβάται ότι θα χάσει την έδρα του, είτε στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικού κόμματος, είτε στις προεδρικές εκλογές.

Τον περασμένο μήνα, ο βουλευτής του Νιου Τζέρσει, σε μια δίωρη τηλεδιάσκεψη που παραχώρησε, είχε δεσμευτεί ότι θα παραμείνει στο Δημοκρατικό κόμμα. «Είμαι απόλυτος ότι δεν αλλάζω», είπε, δηλώνοντας την μόνιμη θέση του ως ένας μετριοπαθής Δημοκρατικός.

Την Παρασκευή το κατηγορητήριο σε βάρος του Τραμπ ενεκρίθη από την Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής με τις κατηγορίες για «κατάχρηση εξουσίας» και «παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου». Η Βουλή αναμένεται να ψηφίσει επί του κατηγορητηρίου σε συνεδρίαση της Ολομέλειας, που αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη.

Η απόφαση του Βαν Ντρου αντικατοπτρίζει τις πολιτικές συνέπειες που θα προκύψουν από την ψηφοφορία αυτή της Βουλής για την παραπομπή του Τραμπ, ιδιαίτερα για τους μετριοπαθείς Δημοκρατικούς βουλευτές που έχουν εκλεγεί σε περιοχές που στήριξαν τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο στις προεδρικές εκλογές του 2016.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares