Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022

Τουρνουά «Rising Stars»: Αλλαγές και συμμετοχή από Κύπρο και Ευρώπη

Τουρνουά «Rising Stars»: Αλλαγές και συμμετοχή από Κύπρο και Ευρώπη

Με αλλαγές θα προχωρήσει το τουρνουά «Rising Stars» καθώς θα σε αυτές θα προστεθεί η Εθνική Εφήβων της Κύπρου και μια επίλεκτη ομάδα από την Ευρώπη.


To τουρνουά «Rising Stars» που έδωσε χρόνο και χώρο στην επόμενη γενιά του ελληνικού μπάσκετ, επιστρέφει ανανεωμένο για τη σεζόν 2022-23.

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε πέρυσι με οχτώ ομάδες, ενώ φέτος θα πάρουν συνολικά μέρος δώδεκα, με τον αριθμό των αγώνων να ανεβαίνει στους 66 στην κανονική διάρκεια και την αυλαία να πέφτει με τον ήδη επιτυχημένο θεσμό του Final 8. Η κάθε ομάδα θα δώσει έντεκα αγώνες, με τη διοργάνωση να μοιράζεται σε πέντε ξεχωριστά μικρά τουρνουά.

Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος επτά σύλλογοι από την Ελλάδα με βασικό κριτήριο το ranking των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων της τελευταίας πενταετίας. Συμμετοχή θα έχουν επίσης τρεις μικτές ομάδες επίλεκτων αθλητών, μία από την Αττική, μία από τη Θεσσαλονίκη και μία από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τη δωδεκάδα των ομάδων θα συμπληρώσουν η Εθνική Ομάδα U18 της Κύπρου και μία ομάδα U18 από την Ευρώπη, η οποία θα είναι διαφορετική σε κάθε αγωνιστική.

Υπενθυμίζεται ότι το περσινό τουρνουά κατέκτησε η ακαδημία «ΔΕΚΑ» νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό με 51-63.

Πηγή: fosonline.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares