Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τούρκοι στρατιώτες επιτέθηκαν σε επιζώντες του σεισμού

Ο επιζών από τον σεισμό είπε ότι ενώ πήγε στον Οργανισμό IHH στο Adiyaman για να ζητήσει βοήθεια, δέχθηκε επίθεση από χωροφύλακες.


Ο επιζών του σεισμού Veysi Atar, ο οποίος ζει στο Adiyaman (Semsûr) εδώ και 20 χρόνια, δέχτηκε επίθεση από έναν αξιωματούχο και στη συνέχεια από τους χωροφύλακες, ενώ επρόκειτο να γράψει το όνομά του στην οργάνωση IHH την Κυριακή με τον ξάδερφό του για να ζητήσει βοήθεια.

 

Ο Atar είπε ότι η τουρκική αστυνομία που ήρθε αργότερα είπε ότι «δεν μπορούσε να ασχοληθεί» μαζί του.

Ο Veysi Atar, ο οποίος είχε πρήξιμο πίσω από το αριστερό του αυτί και πάνω από το αριστερό του φρύδι, εξήγησε το περιστατικό ως εξής: «Στις 15.05, πήγαμε στο IHH για να βάλουμε τα ονόματά μας για βοήθεια. Πριν βγούμε από το αυτοκίνητο, υπήρχε ένα άτομο εκεί και είπε “δεν δίνουμε βοήθεια”. Είπα ότι έπρεπε να ρωτήσω κάτι. Μου απάντησε ότι δεν υπήρχε τίποτα.

Όταν είπα “θα έχετε λάβει τους χαιρετισμούς του Αλλάχ”, μπήκε στο αυτοκίνητο με ένα μεγάλο ραβδί και μας επιτέθηκαν. Μετά ήρθαν περίπου 10 στρατιωτικά αυτοκίνητα και οι χωροφύλακες άρχισαν να χτυπούν εμένα και τον ξάδερφό μου. Έφτασαν επίσης ολοσχερώς το αυτοκίνητο. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο, αλλά είπε ότι δεν είχαν χρόνο να ασχοληθούν μαζί μας».

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares