Δευτέρα , 25 Οκτωβρίου 2021

Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών: “Το Oruc Reis δραστηριοποιείται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα” – Η προκλητική απάντηση της Άγκυρας

Η απάντηση του τουρκικού Υπουργείου…

Πριν από λίγη ώρα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών «απάντησε» με σχετική ανακοίνωση στο αίτημα της Αθήνας με ανακαλέσει Τύραννος παράνομη και αφετέρου προκλητική NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες του πλοίου Oruc Reis, με τον Χαμί Ακσόι Να κάνει λόγο για «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Το διπλωματικό «θρίλερ» που εξελίσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζεται με τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας και τη δήλωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το Oruc Reis δεν προχωρά σε καμία προκλητική ενέργεια, αφού δραστηριοποιείται σε περιοχή τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, μέσω μιας ακόμη δήλωσης στις 21 Νοεμβρίου, επανέλαβε τους γνωστούς ισχυρισμούς και τις αντιρρήσεις του σχετικά με τη δραστηριότητα σεισμικής έρευνας που διεξάγεται από τον Oruç Reis στην τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Παράλληλα τονίζει ότι:

«Αυτοί οι ισχυρισμοί και οι αντιρρήσεις απαντήθηκαν σε έξι ξεχωριστές δηλώσεις που εξέδωσε το Υπουργείο μας από τον περασμένο Ιούλιο. Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Καταληκτικά το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Ελλάδα «να ανταποκριθεί θετικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο, αντί να κάνει δηλώσεις μετά από κάθε μας ανακοίνωση NAVTEX».

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

με πληροφορίες από onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares