Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Tουρκική ”πανωλεθρία”: Κρούσμα κορονοϊού στο “Fatih” – Ελληνική Φ/Γ παρακολουθούσε την πορεία του μέχρι τα Δαρδανέλια….

Δεν έχει τέλος η κρίση για την Τουρκία.


Οκορονοϊός ”χτυπάει” τα σχέδια του Ερντογάν σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, ενώ ταυτόχρονα η οικονομία του βρίσκεται στο ”ναδίρ”.

Βέβαια δεν χρειάζεται κανένας εφυσηχασμός, καθώς η Άγκυρα θα παίξει την τελευταία της ”ζαριά.

H αγορά τρίτου πλωτού γεωτρύπανου με το όνομα “Kanouni” (Δίκαιο) αποσκοπεί στην υλοποίηση ενός απλού και αποτελεσματικού σχεδίου από τουρκικής πλευράς.

Η Τουρκία θέλει να πράξει αυτό που δεν άφησε η ΕΕ την Ελλάδα στην περίοδο του 2010 και να εκμεταλλευθεί η ίδια κάποια τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο, για να λάβει πιθανότατα τα δάνεια που απαιτούνται για να σωθεί η παραπαίουσα τουρκική οικονομία.

Μιλάμε για χρυσοφόρα κοιτάσματα εντός της ελληνικής ΑΟΖ, τα οποία οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν πιθανότατα να υφαρπάξουν με ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο δράσης, το οποίο έχουν όπως φαίνεται προετοιμάσει εδώ και μεγάλο διάστημα.

Έτσι λοιπόν, η πανδημία κρατάει πίσω την Τουρκία.

Το γεωτρύπανο Fatih βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στα Δαρδανέλια όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη, έχοντας εγκαταλείψει τον κόλπο της Μυρσίνας, όπου βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο, μέλη του πληρώματος του τουρκικού πλοίου φέρονται να έχουν εμφανίσει συμπτώματα του κορονοϊού, σύμφωνα με το enikos.gr

Το γεωτρύπανο μέχρι πριν λίγες ώρες έπλεε στο Αιγαίο σε διεθνή χωρικά ύδατα, με φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού να είχε γίνει η σκιά του.

Πάντως η Τουρκία χρησιμοποιεί και πάλι την τακτική των πλοίων -φαντάσματων ,που είναι κυρίως παροπλισμένα μικρά φορτηγά για την μεταφορά όπλων στην Λιβύη αλλά και για την διακίνηση μεταναστών προς την Ιταλία αλλά και τις ακτές της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τελευταίο επεισόδιο ήταν με το πλοίο το οποίο γεμάτο μετανάστες προσάραξε έξω από το λιμάνι της Τζιάς. Επίσης είχε προηγηθεί και το περιστατικό με το τουρκικό πλοίο το οποίο μετά από παρέμβαση γαλλικών σκαφών που συμμετείχαν στην νατοϊκή Δύναμη επέστρεψε σε τουρκικό λιμάνι ,καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν ήταν φορτωμένο με όπλα και είχε προορισμό την Λιβύη.

Όπως και να έχει, οι Ελληνικές ΕΔ βρίσκονται σε επιφυλακή.

 

pentapostagma

Shares