Δευτέρα , 25 Ιανουαρίου 2021

Τουρκική λίρα:Ελεύθερη πτώση χωρίς τέλος -Πόσο υποχώρησε σήμερα….

Τουρκική λίρα: Δεν έχει τέλος η κατακρύλα της τουρκικής λίρας εξαιτίας των κινήσεων Ερντογάν και την εμπλοκή του με Συρία Αρμενία,Ελλάδα,Κύπρο .

Συγκεκριμένα στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας η ισοτιμία διαμορφώνονταν σε 8,027 λίρες για ένα δολάριο ΗΠΑ με την πτώση να είναι της τάξης του 0,84 %. Αντίστοιχα η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώνεται σε 9,48 λίρες με το τουρκικό νόμισμα να υποχωρεί τις πρώτες ώρες της εβδομάδας κατά 0,43 % απέναντι στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές καθοριστικός είναι ο ρόλος του Ερντογάν σε αυτή την νέα κατάρρευση της τουρκικής λίρας. Ο Τούρκος πρόεδρος χωρίς να έχει καταφέρει να κλείσει κανένα από τα μέτωπα που έχει ήδη ανοιχτά σε Συρία, Λιβύη, Ελλάδα, Κύπρο, Σαουδική Αραβία, S 400 και Ναγκόρνο Καραμπάχ λειτουργεί εμπρηστικά και ανοίγει ακόμη ένα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν. Στα αρνητικά και το νέο ρεκόρ κρουσμάτων στο μέτωπο του κορονοϊού κυρίως στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάθος ενός χρόνου το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει πάνω από 38% της αξίας του σε σχέση με το δολάριο και σχεδόν 48% σε σχέση με το ευρώ.

Όρους Ρέις: Συνεχίζονται τα «παιχνίδια»- Έπλευσε προς Αίγυπτο ,έκανε στροφή και ξαναεπιστρέφει

Τα παιχνίδια με το Oruc Reis συνεχίζει η Τουρκία καθώς το τουρκικό ερευνητικό πλοίο αν και στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος έπλεε στη μέση της Μεσογείου με κατεύθυνση προς Αίγυπτο, έκανε στροφή, περίπου στα μεσάνυχτα και χάραξε ξανά ρότα με κατεύθυνση βόρεια-βορειοανατολική μέσα στην περιοχή που εχει δεσμεύσει παρανόμως με NAVTEX έως τις 4 Νοεμβρίου.

Το θρίλερ με τις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού συνεχίζεται και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η Άγκυρα ανανέωσε με navtex τις έρευνες έως τις 4 Νοεμβρίου.

Δείτε την πορεία του Oruc Reis μέχρι λίγο πριν τις 6 το πρωί της Τρίτης:

oruc-reis

Δείτε την πορεία του Oruc Reis μέχρι τις 10 το βράδυ της Δευτέρας:

orucreis

oruc

Σε επιφυλακή η Ελλάδα με φόβο για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο την ημέρα της  εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Οι κινήσεις της δεν είναι τυχαίες και πολλές φορές έχουμε επισημάνει το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο δρα προκειμένου να χτυπήσει την Ελλάδα.

Το ερώτημα είναι μέχρι πότε η Ελλάδα θα αφήνει τον Ερντογάν να κάνει ότι θέλει και πότε η κυβέρνηση θα αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και θα δράσει σωστά ξεκινώντας με την κατάθεση  πρότασης των 12ν.μ στον ΟΗΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares