Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τουρκικά Bayraktar παρακολουθούν τις κινήσεις των Ελληνικών ΕΔ – Συρματοπλέγματα & σκυροδέματα παντού στα σύνορα…(BINTEO)

Σκηνικό σύγκρουσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα…

Σε βίντεο που δημοσίευσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, Bayraktar TB2 παρακολουθούν τις κινήσεις των Ελληνικών Δυνάμεων, αλλά και της FRONTEX στα σύνορα.

Μάλιστα στο βίντεο δείχνουν πως ”κλειδώνουν” θέσεις, προχωρώντας σε σε μία άκρως προκλητική κίνηση

Την ίδια στιγμή, η Ελληνική πλευρά θωρακίζει ακόμη και με κομμάτια σκυροδέματος τη συνοριακή γραμμή των Καστανιών.

Σε όλο το μήκος της περίφραξης, “μετανάστες” και πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει μέσα στο δάσος των Καστανιών. Με στρατιωτική συνοδεία, το οδοιπορικό στον φράχτη του Έβρου και την παρέμβρια περιοχή έχει ξεκινήσει.

Μια ακόμη κίνηση αιφνιδιασμού, θωράκισης και αποτροπής, τα κομμάτια σκυροδέματος που τοποθέτησαν στρατός ξηράς και αστυνομία στην είσοδο του φυλακίου των Καστανιών.

Όπου και να κοιτάξει κανείς στους δασικούς δρόμους που οδηγούν στο ποτάμι, υπάρχουν μεικτά περίπολα αστυνομίας και στρατού ενώ δίπλα τους πάντοτε είναι και πυροσβέστες.

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, στο φυλάκιο των Καστανιών έχουν συγκεντρωθεί περί των 400 ατόμων που άρχισαν πάλι να φωνάζουν συνθήματα και να προκαλούν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, μετά την έλευση της frontex και την ανάπτυξη των δυνάμεων της στην παραμεθόρια ζώνη στον Έβρο η Τουρκία αλλάζει τακτική.

Την τελευταία ώρα και όπου έχει αναπτυχθεί η δύναμη της frontex και κυρίως στην περιοχή των συνόρων στις Καστανιές στην πρώτη γραμμή δεν είναι άνθρωποι που προκαλούν επεισόδια, αλλά γυναικόπαιδα τα οποία κρατάνε πλακάτ προκειμένου να τα βλέπει η ευρωπαϊκή δύναμη.

‘Όμως στην Ελληνική όχθη του Έβρου τίποτα δεν μοιάζει πλέον με την εικόνα παλιότερων ημερών. Τόσο στην ψυχολογία των Ελλήνων φρουρών όσο και στην οχύρωση της περιοχής. Η κινητοποίηση είναι πρωτόγνωρη επισημαίνουν αξιωματικοί που έχουν υπηρετήσει χρόνια πάνω στη συνοριογραμμή.

Μέρα με τη μέρα οι Ένοπλες Δυνάμεις σφραγίζουν κάθε πρόσβαση στο Ελληνικό έδαφος. Τα τελευταία 24ωρα μια γιγαντιαία επιχείρηση του Στρατού Ξηράς βρίσκεται σε εξέλιξη με όλες τις Μονάδες της περιοχής αλλά και τις δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί από την ενδοχώρα να εργάζονται νυχθημερόν για να μετατρέψουν τα 212 χιλιόμετρα των συνόρων σε αδιάβατη ζώνη.

ΠΗΓΗ

Shares