Δευτέρα , 30 Νοεμβρίου 2020

Τουρκία: Ο Νταβούτογλου ξεκίνησε “ξήλωμα” Ερντογάν μιλώντας σε ΜΜΕ των ΗΑΕ-Έρχονται πρόωρες εκλογές στην Τουρκία

Τουρκία: Ο Νταβούτογλου ξεκίνησε “ξήλωμα” Ερντογάν μιλώντας σε ΜΜΕ των ΗΑΕ-Έρχονται πρόωρες εκλογές στην Τουρκία

 

Τουρκία: Η Τουρκία θέλι να τελειώσει τον Ερντογάν και το ίδιο θέλει και ο Νταβούτογλου


Καθόλου καλά δεν πάνε τα πράγματα στο εσωτερικό της Τουρκίας με την οικονομία της χώρας να είναι συνεχώς στην “εντατική”, παρά τις “ενέσεις ρευστότητας” από Κατάρ και Κίνα, ενώ φουντώνουν τα σενάρια πρόωρων όχι όμως αδιάβλητων εκλογών το επόμενο διάστημα.

Στο κλίμα αυτό, ο εκλεκτός της δύσης, πρώην Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, μίλησε σε ΜΜΕ των ΗΑΕ, κάνοντας ευθεία επίθεση προσωπικά στην πολιτική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι την θεωρεί ως «την μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη και όλο τον κόσμο».

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην εταίρος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι ο σουλτάνος αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο από την πανδημία κορονοϊού, μιλώντας στην εφημερίδα των ΗΑΕ, The National.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρώπη και τον κόσμο είναι η κουλτούρα του δεσποτισμού, η οποία διαδόθηκε από λαϊκιστές ηγέτες όπως ο Ερντογάν, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι: «το κριτήριο ενός φυλετικού κράτους είναι η έλλειψη επιλογής και η επιλογή είναι το μέτρο της δημοκρατίας”.

«Όσο ο λαός μας υποφέρει και υπάρχει βαθιά διαφθορά και η αξιοπρέπεια της χώρας μας προσβάλλεται στο εξωτερικό, θα συνεχίσουμε να ζητούμε πρόωρες εκλογές», τόνισε.

Οι επόμενες προγραμματισμένες γενικές εκλογές της Τουρκίας έχουν προγραμματιστεί για το 2023, αλλά οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ίδρυση νέων αντιπάλων κομμάτων από πρώην ανώτερα στελέχη του AKP, η προβληματική οικονομία της χώρας και οι εκκλήσεις της κυβερνητικής συμμαχίας για αλλαγές στις εκλογικές περιοχές θα οδηγήσουν πιθανόν σε πρόωρες εκλογές.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares