Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τουρκία:Το τερμάτισε ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» – Προκαλεί την Ελλάδα με τους νεκρούς του σεισμού

Τουρκία: Δεν τους σταματάει τίποτα τους Τούρκους ,μέχρι και την μνήμη των θυμάτων του σεισμού αμαυρώνουν  ο εμπνευστής αυτής της τεράστιας ανοησίας είναι ο Τσιχάτ Γιαϊτζί, θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Ναυτικών και Παγκόσμιων Στρατηγικών του Πανεπιστημίου Bahçeşehir, ο Ναύαρχος Cihat Yaycı, έκανε μια αξιοσημείωτη δήλωση μετά τον σεισμό της Σμύρνης που στοίχισε την ζωή σε 70 Τούρκους και δύο παιδιά στην Σάμο.«Η γεωφυσική πραγματικότητα συναντήθηκε ξανά με τον νόμο της θάλασσας», ανέφερε αρχικά ο Γιαϊτζί, πρόεδρος του Κέντρου Ναυτικών και Παγκόσμιων Στρατηγικών του Πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, προϊδεάζοντας για το τι θα επακολουθήσει.

O χάρτης που δείχνει αυτά που φαντάζονται οι Τούρκοι…

«Αυτός ο οδυνηρός σεισμός στη «Θάλασσα των Νήσων» επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ελληνικά νησιά όπως η Σάμος, που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Απόδειξη πως η ηπειρωτική Ελλάδα δεν επηρεάστηκε από τον σεισμό, απεναντίας η Σμύρνη, η 3η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, υπέστη σοβαρές ζημιές», τόνισε στην Aydinlik.

To δημοσίευμα με τις φαντασίες του Γιαϊτζί

Το πώς συνδέεται ο σεισμός, η φύση, οι τεκτονικές πλάκες και τα ρήγματα με την υφαλοκρηπίδα, μόνο το τρικυμία εν κρανίω μυαλό του Γιαϊτζί ξέρει, ωστόσο η μπακαλίστικη λογική του «είναι πιο κοντά σε εμάς, είναι δικό μας», είναι και αυτή που διέπει την Άγκυρα εδώ και μήνες.

Ο Γιαϊτζί θεωρείται κύριος εμπνευστής των ακραίων διεκδικήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο Πέλαγος και στην ανατολική Μεσόγειο, πετυχαίνοντας οι ακραίες θεωρίες του να υιοθετηθούν πλήρως από την Άγκυρα στο πλαίσιο των νέο-οθωμανικών ονειρώξεών περί «Γαλάζιας Πατρίδας».

 

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, Anadolu, ο Τούρκος Υπουργός Φατίχ Ντονμέζ έχει δηλώσει από τον Σεπτέμβριο ότι ότι στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν γίνει μέχρι στιγμής οκτώ γεωτρήσεις.

“Είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι είναι οικονομικό και υπάρχει συνέχεια. Μόλις βρεθεί φυσικό αέριο θα το ανακοινώσουμε, πρέπει να είμαστε βέβαιοι, είπε, ενώ ερωτηθείς για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο υποστήριξε ότι «εμείς δεν έχουμε βλέψεις στο έδαφος και τα δικαιώματα κανενός αλλά παρακαλώ να μην έχει κανείς βλέψεις στα δικά μας δικαιώματα και δίκαιο. Είπαμε πως ακόμη και για μια σταγόνα νερό αν χρειαστεί θα την προστατεύσουμε και με τίμημα τη ζωή μας», είχε τονίσει ο ίδιος.

Οι Τούρκοι δεν δύνανται να κατανοήσουν το διεθνές δίκαιο αφού το εφαρμόζουν κατά το δοκούν και όταν του συμφέρει, κατανοούν όμως μια χαρά την στρατιωτική ισχύ “εμπλουτισμένη” με κυρώσεις και ισχυρές συμμαχίες.

 

Με πληροφορίες:newsbomb,pentapostagma

Shares