Τρίτη , 24 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Τουρκία: Ζητά και τα ρέστα η Άγκυρα! “Είδε” παραβιάσεις & παρενοχλήσεις από ελληνικά αεροσκάφη και πλοία τον Οκτώβριο

Τουρκία: Ζητά και τα ρέστα η Άγκυρα! "Είδε" παραβιάσεις & παρενοχλήσεις από ελληνικά αεροσκάφη και πλοία τον Οκτώβριο

Ζητούν και τα… “ρέστα” τώρα οι Τούρκοι…

Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας δηλώνει ενοχλημένο από την παρουσία ελληνικών πλοίων σε «νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς», σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Χουλουσί Ακάρ.

Αμείωτη συνεχίζεται η προκλητική ρητορική της Άγκυρας κατά της Ελλάδας, σε μια κρίσιμη περίοδο που… τουλάχιστον όπως διαμήνυε η Τουρκία,ψάχνει δίαυλο επικοινωνίας για διερευνητικές συνομιλίες.

Το πρωί του Σαββάτου, η εκπρόσωπος επικοινωνίας του Χουλουσί Ακάρ στο τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια καθιερωμένης ενημέρωσης για τις δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας κατηγόρησε την Ελλάδα… για παραβιάσεις και αύξηση της έντασης!

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος έκανε λόγο για 42 παραβιάσεις του εναερίου χώρου, επτά των χωρικών υδάτων αλλά και 15 παρενοχλήσεις τουρκικών αεροσκαφών μέσα στον Οκτώβριο!

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες συμμαχίας. Αν και εκφράζουμε πάντα ότι σεβόμαστε τα σύνορα και τα δικαιώματα των γειτόνων μας, είμαστε υπέρ της ειρήνης, της φιλίας, των σχέσεων καλής γειτονίας και της συνεργασίας σε όλες μας τις σχέσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση. Έγιναν 5 παρενοχλήσεις αεροσκαφών μας και 192 στρατιωτικά πλοία επισκέφθηκαν ‘νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς’ κατά παράβαση διεθνών συμφωνιών. Οι παραβιάσεις αποτελούν σαφή ένδειξη ότι η Ελλάδα κάνει κάθε προκλητική προσπάθεια να κλιμακώσει την ένταση» ανέφερε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Ακάθεκτη» η Τουρκία: Μετά τις Navtex «χτύπησαν» με υπερπτήσεις μαχητικών F-16 στο Αιγαίο

Υπενθυμίζουμε πως την τελευταία φορά που η Τουρκία επιθυμούσε διακοπή των εντάσεων προκειμένου να ευδοκιμήσει ο διάλογος, λίγες ώρες αργότερα εξέδωσε NAVTEX, με σκοπό την αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών.

Η τακτική της Άγκυρας συνεχίζεται με δύο αντι-Navtex κατηγορόντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης τεσσάρων νησιών του Αιγαίου.

Αυτή τη φορά, η Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης, Λήμνου, Χίου και Σάμου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τουρκία ζητά με Navtex την αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης, Λήμνου, Χίου & Σάμου

Η  “παθητική” στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τη στιγμή που η όμορη Τουρκία παραβιάζει κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και εντείνει την προκλητικότητα της, οι Βρυξέλλες ζήτησαν στοιχεία από την Ελλάδα για το επενδυτικό σκέλος των εξοπλιστικών συμφωνιών της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο για ανοιχτό ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

 

Τουρκία: Ζητά και τα ρέστα η Άγκυρα! "Είδε" παραβιάσεις & παρενοχλήσεις από ελληνικά αεροσκάφη και πλοία τον Οκτώβριο

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares