Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Τουρκία: Ξεκινούν κινήσεις για έρευνες στις ακτές της Λιβύης

NOC και TPAO ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν κοινά έργα και συνεργασίες στον τομέα της έρευνας

Έναρξη σύντομα των συζητήσεων μεταξύ της «Libyan National Oil Corporati on (NOC)» και της «Turkish Oil Company (TPAO)» προαναγγέλλουν τουρκικές πηγές στον τομέα της ενέργειας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος να είναι να τεθεί επί τάπητος η συνεργασία για την εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας για τους πόρους υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο), η οποία υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και της Προσωρινής Κυβέρνησης Ενότητας (GNU), με επικεφαλής τον Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπέιμπα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Asharq Al-Awsat, μέσα ενημέρωσης επικαλούνται τις ίδιες πηγές και αναφέρουν ότι οι δύο εταιρείες [NOC και TPAO] ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν κοινά έργα και συνεργασίες στον τομέα της έρευνας και της εξερεύνηση.

Σεισμογραφικά και τουρκικά γεωτρύπανα

Οι δύο εταιρείες θα βασιστούν σε πλοία σεισμικών ερευνών και τουρκικά πλοία γεωτρήσεων, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας το οποίο προβλέπει ότι οι δύο πλευρές συνεργάζονται για την ανάπτυξη έργων που σχετίζονται με την εξερεύνηση, την παραγωγή, τη διύλιση, τη μεταφορά, τη διανομή και το εμπόριο υδρογονανθράκων.

Η έκθεση προσθέτει ότι «η Libyan National Corporation  και η τουρκική εταιρεία θα συνεργαστούν επίσης, σύμφωνα με το μνημόνιο, σε χερσαία έργα για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός του λιβυκού εδάφους».

in.gr

Shares