Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023

Τουρκία: Τα λούτρινα ζωάκια ετοιμάζονται να «πνίξουν» τον Ερντογάν

Οι οπαδοί της Μπεσίκτας πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο λούτρινα ζωάκια για τα παιδιά-θύματα του σεισμού. Ωστόσο έστειλαν ακόμη ένα σημαντικό μήνυμα.

22 μέρες έχουν περάσει από τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Τα θύματα του Εγκέλαδου έχουν αγγίξει τον συγκλονιστικό αριθμό των 45.000 ανθρώπων, ενώ χιλιάδες ακόμα είναι οι οικογένειες που είδαν μέσα σε δευτερόλεπτα τη ζωή τους ν’ αλλάζει για πάντα. Η Τουρκία ακόμη δεν έχει συνέλθει από το σοκ. Μετράει τις πληγές της, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Ερντογάν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Ανήμπορη να σταθεί στο πλάι των πολιτών, προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ και με φίμωση των δημοκρατικών φωνών, να δημιουργήσει μία επίπλαστη πραγματικότητα. Ωστόσο η αλήθεια πάντα βρίσκει τον τρόπο να μαθευτεί. Όσο προσπαθεί να αλλάξει τα media και να «σωπάσει» τα social media, υπάρχουν μέρη και δραστηριότητες που δεν μπορεί να τις φιμώσει. Το γήπεδο είναι ένα από αυτά. Εκεί που αν καταφέρεις να αποβάλλεις τον τυφλό οπαδισμό, θα διαπιστώσεις ότι δημιουργούνται συνειδήσεις. Στις εξέδρες ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου θα συναντήσεις την αλήθεια μίας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares