Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Τουρκία σε Σουηδία: «Πολύ αρνητικό μέτρο» η άρνηση για την απέλαση του δημοσιογράφου Μπουλέντ Κενές

Την άρνηση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σουηδίας στο αίτημα της Άγκυρας για την έκδοση του Μπουλέντ Κενές στην Τουρκία, κατήγγειλε σήμερα (20.12.2022) ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σημειώνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κατονομάσει τον δημοσιογράφο ως ένα πρόσωπο που η Άγκυρα θέλει να εκδοθεί από τη Σουηδία ως προϋπόθεση για να εγκρίνει η Άγκυρα την ένταξη της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ.

«Η απόρριψη του αιτήματός μας για την έκδοση του Μπουλέντ Κενές είναι ένα πολύ αρνητικό μέτρο. Αυτοί που συμμετείχαν στο πραξικόπημα πρέπει να σταλούν πίσω στην Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπουλέντ Κενές είναι ένας δημοσιογράφος για τον οποίο η Άγκυρα υποστηρίζει πως είναι μέλος της οργάνωσης που κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κατονομάσει τον Μπουλέντ Κενές ως ένα πρόσωπο που η Άγκυρα θέλει να εκδοθεί από τη Σουηδία ως προϋπόθεση για να εγκρίνει η Άγκυρα την ένταξη της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares