Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Τουρκία – «Πυρά» της αντιπολίτευσης στον Ερντογάν: «Ο ίδιος είναι η καταστροφή του αιώνα»

Τουρκία – Κιλιτσντάρογλου: «Η καταστροφή του αιώνα είναι ο ίδιος ο Ερντογάν»

Η τουρκική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τους φονικούς σεισμούς και την απέραντη καταστροφή που προκάλεσαν στην Τουρκία.

«Φτάνει πια. Ο λαός εξαντλήθηκε. Ο κύριος μιλάει για την ”καταστροφή του αιώνα”. Θα σας πω το εξής: Η καταστροφή του αιώνα για αυτή τη χώρα είναι το καθεστώς ενός ανθρώπου. Αν χρειάζεται να το εκφράσουμε ξεκάθαρα, είναι ο Ερντογάν», δήλωσε συγκεκριμένα ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Αναφορικά με τα σενάρια αναβολής των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στη γειτονική χώρα στις 14 Μαΐου, ο Κιλιτσντάρογλου εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι θα πραγματοποποιηθούν κανονικά.

«Οι εκλογές σε αυτή τη χώρα θα γίνουν στην ώρα τους. Υπάρχει δικαιοσύνη, το Σύνταγμα και αυτό να το καταλάβουν όλοι. Οι εκλογές δεν μπορεί να αναβληθούν εκτός από περίοδο πολέμου. Αν το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο κάνει ένα τέτοιο αίτημα θα είναι σαν να κάνει πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας» τόνισε ο Κιλιτσντάρογλου όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

Τσελίκ: Είμαστε ευγνώμονες σε όσους μας βοήθησαν

«Ύμνοι» για την ελληνική βοήθεια στην Τουρκία, πέρα από τα ΜΜΕ της χώρας, εκφράζονται και από επίσημα χείλη των πολιτικών

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος κόμματος δικαιοσύνης και ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, ερωτηθείς για τη βοήθεια της Ελλάδας και την επίσκεψη του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια έπειτα από τους σεισμούς είπε:

«Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη αυτών των εθνών. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την υποστήριξή τους. Ελπίζουμε ότι το αίσθημα της αλληλεγγύης και της κοινής δράσης δεν θα περιοριστεί σε καταστροφές, κρίσεις και δύσκολες στιγμές».

 

in.gr

 

Shares