Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Τουρκία: Πυρά κατά των ΗΠΑ για υποτιθέμενη προπαγάνδα που στρέφεται εναντίον της

Μένεα πνέει ο τουρκικός φιλοκυβερνητικός Τύπος για την κίνηση που δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό να “επαναφέρει” την Άγκυρα στον δρόμο της Δημοκρατίας…

Παρά το γεγονός ότι επιχειρείται υποβάθμιση του γεγονότος, η Τουρκία εμφανίζεται ενοχλημένη από τον σχηματισμό του επονομαζόμενου “Τurkish Democracy Project”, δηλαδή του “Σχεδίου για τον Εκδημοκρατισμό της Τουρκίας”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah, η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από Αμερικανούς πρώην πολιτικούς με σκοπό να καλλιεργήσει και να διασπείρει προπαγάνδα εναντίον της Άγκυρας.

intervista – Giulio Terzi

Ο Τζούλιο Τέρτσι ντι Σαντ’ Αγκάτα

Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης ξεχωρίζουν ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ο Τζεμπ Μπους, αδελφός του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου, καθώς και ο ιταλός πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι ντι Σαντ’ Αγκάτα.

Η επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης:

https://turkishdemocracy.com/about-us/

Όταν αρχικά δημιουργήθηκε η ομάδα συμπεριλάμβανε δύο μέλη της “τρομοκρατικής” ομάδας του Φετχουλάχ Γκιουλέν, (FETÖ), τα οποία αργότερα αποσύρθηκαν. Πρόκειται για τους Αϊκάν Ερντεμίρ και Σουλεϊμάν Εζερέν που καταζητούνται ακόμα με εντάλματα σύλληψης για τον ρόλο τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Η τουρκκή εφημερίδα αποδίδει ανοιχτά τη διοργάνωση του πραξικοπήματος στη FETÖ. σ.σ. Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα είχε κατηγορήσει σφοδρά και την Ουάσινγκτον για το ίδιο θέμα.

Turkey coup attempt: Prime minister calls night of violence a 'dark stain for democracy' - Los Angeles Times

Στιγμιότυπο από την επόμενη ημέρα του πραξικοπήματος

Το “Turkish Democracy Project” αποτελεί, όπως αναφέρεται, απάντηση στην “πρόσφατη στροφή της Τουρκίας από τις δημοκρατικές αρχές και αξίες προς την απολυταρχική διακυβέρνηση”.

Fatehullah Gullen: A Message of Erdogan's Enemy in Greece – tiool

O Φετουλάχ Γκιουλέν

σ.σ. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση, από την πλευρά της, περιγράφει την αποστολή της ως “ενθάρρυνση προς την Άγκυρα για την ανάληψη περισσότερο δημοκρατικής πολιτικής και για την καταπολέμηση της σταθερά διογκούμενης διάβρωσης και διαφθοράς που παρατηρούνται στους τουρκικούς δημοκρατικούς θεσμούς, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην οικονομική ευμάρεια.

Κοιμούνται και ονειρεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες αν νομίζουν ότι η ισλαμική Τουρκία θα αλλάξει ποτέ νοοτροπία και προσανατολισμό…

Πηγή: Daily Sabah

Toυ ειδικού συνεργάτη

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares