Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Τουρκία: Προειδοποίηση της αντιπολίτευσης προς δημάρχους για ξέσπασμα εθνοτικού μίσους

Τα τύμπανα του πολέμου στο εσωτερικό της Τουρκίας, που αποτελείται από ένα μωσαϊκό διαφορετικών εθνοτήτων, έχουν αρχίσει να χτυπούν δυνατά με αφορμή την ανοικτά πλέον πολιτική καταδίωξη των Κούρδων από το καθεστώς Ερντογάν…

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, (Cumhuriyet Halk Partisi – CHP), του κύριου αντιπολιτευόμενου κόμματος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προειδοποίησε τους δημάρχους της χώρας για ενδεχόμενες ένοπλες επιθέσεις, παρόμοιες με εκείνη εναντίον των κεντρικών γραφείων του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, (Halkların Demokratik Partisi – HDP), την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία της Σμύρνης.

To δημοσίευμα του Τ24

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα T24 ανέφερε ότι ο ηγέτης του CHP, κατά τη διάρκεια συνάντησης στελεχών του κόμματος φέρεται να είπε: “Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε προεοιμασμένοι για προκλήσεις και προβοκάτσιες. Αυτό που συνέβη στη Σμύρνη θα μπορούσε να συμβεί παντού.”

Την περασμένη Πέμπτη, ο Ονούρ Γκεντζέρ, κάνοντας στιγμιαία το σήμα των “Γκρίζων Λύκων”, της ακροδεξιάς τουρκικής οργάνωσης, επιτέθηκε στα γραφεία του HDP, στη Σμύρνη, σκοτώνοντας μία 20χρονη γυναίκα, την Ντενίζ Ποϊράζ, μέλος του κόμματος.

Ο τούρκος δολοφόνος Ονούρ Γκεντζέρ

Υπενυθυμίζεται εδώ πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επανειλημμένα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμπεριλάβει τους “Γκρίζους Λύκους” στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Κιλιτσντάρογλου συνέχισε λέγοντας: “Η μεγαλύτερη επιθυμία μου από εσάς, (σ.σ. τον δήμαρχο Σμύρνης), ως εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης είναι να κάνετε έκκληση στους δημότες σας για ειρήνη. Μην επιτρέψετε προβοκάτσιες.”

Sebahat Tuncel: "Dayanışma Hapiste Sesimize Ses Vermek Demek" - Evrim Kepenek - bianet

H Σεμπαχάτ Τουντζέλ

Η φυλακισμένη Κούρδισα πολιτικός Σεμπαχάτ Τουντζέλ, σε συνέντευξή της στο σοσιαλιστικό περιοδικό Jacobin,  κατηγορεί τον Ερντογάν ότι χρησιμοποίσε και χρησιμοποιεί το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016 σα δικαιολογία για να επιβάλει το δικό του “πραξικόπημα στην κοινωνία” και να δημιουργήσει “ένα μονοθεϊστικό, (σ.σ. ισλαμικό), αστικό, σεξιστικό, θεοκρατικό καθεστώς”.

Πηγή: ahvalnews

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares