Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Τουρκία: «Παράθυρο» ελπίδας για τους 13 οδηγούς φορτηγών που εγκλωβίστηκαν στα σύνορα….

Τουρκία: «Παράθυρο» ελπίδας για τους 13 οδηγούς φορτηγών που εγκλωβίστηκαν στα σύνορα....

Με το πρόσχημα του κορoνοϊού, οι τουρκικές αρχές δεν τους επέτρεψαν τη διέλευση – Διαφαίνεται λύση στο πρόβλημα τόσο για τους οδηγούς όσο και για τα οχήματά τους

Κοντά στο τέλος φαίνεται ότι βρίσκεται η ομηρία 13 οδηγών φορτηγών, που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, μετά το «μπλόκο» που έθεσαν οι τουρκικές αρχές στη διέλευσή τους, επικαλούμενες τον κορoνοϊό.

Όπως μεταδίδει το GrTimes.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΟΕ) Απόστολος Κενανίδης αναφέρει ότι οι Έλληνες οδηγοί θα επιστρέψουν αεροπορικώς από το Ιράκ στην Ελλάδα.

Δύο σενάρια υπάρχουν για τα οχήματά τους. Με βάση τις διαπραγματεύσεις που γίνονται, είτε Τούρκοι οδηγοί θα οδηγήσουν τα φορτηγά από τα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, μέχρι τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στους Κήπους, όπου και θα παραληφθούν από τους ιδιοκτήτες.

Το δεύτερο σενάριο θέλει άλλους Έλληνες οδηγούς να μεταβαίνουν από τη χώρα μας στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ για να τα παραλάβουν.

Το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας θα αποφασίσει για το ζήτημα

Ο κ. Κενανίδης υποστήριξε ότι σήμερα το απόγευμα επικοινώνησε μαζί του η Ελληνική πρεσβεία στο Ιράκ, ενημερώνοντας τον πως υπήρξε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας που δεν φέρει αντίρρηση να μεταβούν άλλοι Έλληνες οδηγοί για τη μεταφορά των φορτηγών, ωστόσο η τελική απόφαση για τη διαδικασία, αναμένεται να παρθεί αύριο μετά το μεσημέρι, όπου το θέμα θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, η διοίκηση της ΟΦΟΕ συναντήθηκε με τις οικογένειες και φίλους των 13ών οδηγών στα γραφεία της, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και όπως είχε ενημερώσει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, η προσπάθεια για εξεύρεση λύσης γίνεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών, με τις πρεσβείες της Άγκυρας και του προξενείου του Ερμπίλ, με την αντίστοιχη ομοσπονδία οδηγών φορτηγών και το Επιμελητήριο Μεταφορών της Τουρκίας και με το υπουργείο μεταφορών της Ελλάδος.

Απ’. Κενανίδης, πρόεδρος ΟΦΑΕ για εγκλωβισμένους στη Τουρκία νταλικέριδες

Οι 13 Έλληνες οδηγοί, παραμένουν στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ τουλάχιστον 12 μέρες, καθώς οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν το πρόσχημα ότι ενδεχομένως είναι φορείς του κορωνοϊού, τη στιγμή που επιτρέπουν τη διέλευση σε οδηγούς άλλων χωρών.

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares