Τρίτη , 5 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Τουρκία – Νέες προκλητικές δηλώσεις:Η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας προχώρησε η Τουρκία, επιχειρώντας ακόμα μια φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την χώρα μας για παράνομες δραστηριότητες, κλιμάκωση της έντασης και επιθετική ρητορική.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Πινάρ Καρά. Στις δηλώσεις της, άσκησε επίσης κριτική στη χώρα μας υποστηρίζοντας ότι από την αρχή του 2021 με θαλάσσια, εναέρια και στρατιωτικά μέσα η ελληνική πλευρά παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Η εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα δημιουργεί μια πλασματική εντύπωση και βρίσκεται υπό την δικαιολογία της απειλής και της αποτροπής στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ χαρακτήρισε προκλητική ενέργεια την εξόπλισή της. Τέλος, στην ανακοίνωση, η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τη παράνομη στάση της και αντί να εντάσσει σε τρίτους τα προβλήματα της, να έρθει σε διάλογο με την Τουρκία.

Αναλυτικά μέρος των δηλώσεων της Πινάρ Καρά:
Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο Αιγαίο και την Μεσόγειο θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ”ΤΔΒΚ”, στην Κύπρο, θα συνεχίσουν να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση όλων των προβλημάτων στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου και σχέσεις καλής γειτονίας.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες και προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες. Παρ’ όλες τις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνομιλία, συνεχίζει τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares