Πέμπτη , 28 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Τουρκία: Με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα

Ένα “ιστορικό ταξίδι”, κατά τους Τούρκους,  ξεκίνησε για πρώτη φορά την Παρασκευή από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την Κίνα.

Το φορτηγό τραίνο μεταφέρει εμπορεύματα από την Τουρκία. Το ταξίδι θα διαρκέσει δώδεκα ημέρες και θα καλύψει μια απόσταση 8.693 χιλιομέτρων ή 5.402 μιλίων.

O σιδηρόδρομος πέρασε υπογείως του Βοσπόρου από τη σήραγγα Marmaray της Κωνσταντινούπολης ενώ μετά θα ακολουθήσει τον Ανατολικό – Δυτικό Μέσο Διάδρομο μέσω της Κασπίας, χρησιμοποιώντας το σιδηροδρομικό δίκτυο του άξονα Μπακού – Τιφλίδα – Καρς.  Αφού διασχίσει το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν, θα φτάσει στην κινεζική πόλη Ξιγιάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του τόνισε ότι “η Τουρκία θα συνεχίσει να παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη συνδεσιμότητα Ανατολής και Δύσης έτσι ώστε να εδραιώσει την κεντρική της θέση στην περιοχή.”

Η κινεζική εταιρεία Railway Express ήδη συνδέει άμεσα την Πράγα, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Τσεχίας με την Ξιγιάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαάνξι στην κεντρική Κίνα, μέσω Τουρκίας.

Πηγή: Daily Sabah

Του ειδικού συνεργάτη

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares