Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022

Τουρκία: Κατοχή 20 «τουρκικών» νησιών και δύο βραχονησίδων στο Αιγαίο από την Ελλάδα

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως επιτέλους η Άγκυρα : «παραδέχτηκε την ελληνική κατοχή, μετά από οκτώ χρόνια»

 

Με ένα προκλητικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu στην Τουρκία κάνει λόγο για κατάληψη «τουρκικών» -όπως υποστηρίζει – νησιών από την Ελλάδα.

«Τα 23 νησιά που δόθηκαν στην Ελλάδα το 1913 και το 1923 είναι στρατιωτικοποιημένα παρά το μη στρατιωτικό τους καθεστώς. Επίσης 20 τουρκικά νησιά και δύο βραχονησίδες των επαρχιακών διοικήσεων του Αϊδινίου, της Μούγλας και της Σμύρνης καταλήφθηκαν επίσης από την Ελλάδα» αναφέρει η εφημερίδα, στρέφοντας τα πυρά της κατά του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), υποστηρίζοντας πως επί 8 χρόνια γράφει και «φωνάζει» για ελληνική κατοχή υποτιθέμενων τουρκικών νησιών.

 


«Η Sozcu έχει φέρει την ελληνική κατοχή των νησιών στην ατζέντα της Τουρκίας εδώ και οκτώ χρόνια από το 2014. Ωστόσο, η κυβέρνηση του AKP παρέμεινε σιωπηλή για αυτό το θέμα για χρόνια. Όλα αυτά έως την πρόσφατη ομιλία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Σαμψούντα, που για πρώτη φορά παραδέχτηκε πως νησιά μας βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή».

Το δημοσίευμα αναφέρει πληροφορίες για τις στρατιωτικές δυνάμεις και εγκαταστάσεις που υπάρχουν στα νησιά του Αιγαίου, κατηγορώντας τη χώρα μας πως παραβιάζει το μη στρατιωτικοποιημένο καθεστώς τους.

«Το 2004 ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, (CHP) Ονούρ Γιουμέν έθεσε το ερώτημα εάν νησιά στα οποία η Ελλάδα τοποθέτησε την ελληνική σημαία ανήκαν στην Τουρκία. Απάντηση δεν δόθηκε. Ο Ερντογάν μετά από 18 χρόνια απάντησε στην ερώτηση, αφού παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα εισέβαλε στα νησιά μας» δήλωσε στην εφημερίδα προκλητικά ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιαλίμ. Ο Γιαλίμ δήλωσε ότι η Ελλάδα άρχισε να προσαρτά τα νησιά από το 2009. 

Μάλιστα, ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γαϊδουρονήσι. «Το 2009 κατά την επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια στο Γαϊδουρονήσι (6 Ιανουαρίου 2009), αναρτήθηκε επιγραφή «Δημαρχείο». Έτσι, τεκμηριώθηκε πως η Αθήνα προσάρτησε το νησί που ανήκει στην επαρχεία Αϊδινίου» δήλωσε.

Η Sozcu παρουσιάζει όλα τα σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων οκτώ χρόνων που -σύμφωνα πάντα με την ίδια- μαρτυρούν πως 20 «τουρκικά» νησιά και 2 «τουρκικές» βραχονησίδες βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή. «Στα νησιά μας βρίσκονται 14 ελληνικές στρατιωτικές βάσεις και 6.000 Έλληνες στρατιώτες. Ο Ερντογάν λέει «Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», αλλά το νησί Οινούσες της Σμύρνης και οι βράχοι Καλόγεροι βρίσκονται επίσης υπό ελληνική κατοχή από το 2004» σημειώνει προκλητικά.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares