Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Τουρκία: H Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε το πρώτο ελικόπτερο T-70 από την TAI (βίντεο)

H τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας

Tο Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε, χθες Παρασκευή, ότι το πρώτο ελικόπτερο τύπου T-70 παραδόθηκε στη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο του Έργου Προμήθειας Ελικοπτέρων Γενικής Χρήσης.

Η παράδοση των ελικοπτέρων που αναπτύχθηκαν από την Turkish Aerospace Industries – TAI και την Sikorsky, T-70 Black Hawk, το οποίο αναπτύχθηκε με βάση το ελικόπτερο S70i της εταιρείας Sikorsky, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Στο πλαίσιο του προγράμματος T-70 Utility Helicopter, η TAI ανέπτυξε εγχώρια τα ηλεκτρονικά συστήματα, τον εξοπλισμό προσγείωσης, ενώ πραγματοποίησε τις τελικές δοκιμές συναρμολόγησης και πιστοποίησης.

H τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ) και το ελικόπτερο που παραλήφθηκε μπαίνει σε υπηρεσία στην 3η Διοίκηση Κύριας Βάσης Αεριωθουμένων.

Πριν από αυτήν την παράδοση στην Πολεμική Αεροπορία, πραγματοποιήθηκαν παραδόσεις μεμονωμένων T-70 στους στη Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής, στη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων και στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων.

Η TAI πραγματοποιεί την παραγωγή, τις διαδικασίες τελικής συναρμολόγησης, τις δοκιμές και την ολοκληρωμένη υποστήριξη υλικοτεχνικής υποστήριξης όλων των κύριων μερών των ελικοπτέρων T70. Η ASELSAN αναλαμβάνει την ανάπτυξη βασικών συστημάτων αεροηλεκτρονικής, η εταιρεία ΤΕΙ κατασκευάζει τον κινητήρα T700 που τροφοδοτεί το ελικόπτερο και η εταιρεία Alp Aviation αναλαμβάνει την παραγωγή και συναρμολόγηση εξοπλισμού προσγείωσης.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares