Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Τουρκία: Γιόρτασαν την… «ημέρα τουρκικού καφέ» με ένα tweet στα ελληνικά (βίντεο)

«Απολαμβάνουμε τον τουρκικό καφέ που ο πανάρχαιος πολιτισμός μας προσφέρει σε όλο τον κόσμο»

Η Τουρκία γιόρτασε χθες Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου την «Παγκόσμια Ημέρα Τούρκικου Καφέ» και θέλησε με μια ανάρτησή της στα ελληνικά, να… σκουντήξει την Ελλάδα.

Παρότι δεν είναι κάτι που κάνει συχνά, η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκικής Δημοκρατίας επέλεγε να κάνει ανάρτηση στα ελληνικά.

Ενώ το βίντεο με το οποίο αναφέρεται πως εορτάζεται ο τούρκικος καφές, έχει ελληνική φωνή που το «ντύνει».

Με αυτό τον τρόπο θέλησαν ίσως να τονίσουν προς την Ελλάδα πως δεν είναι «ελληνικός καφές» όπως λέγεται στη χώρα μας, αλλά τούρκικος.

«Απολαμβάνουμε τον Τουρκικό Καφέ που ο πανάρχαιος πολιτισμός μας προσφέρει σε όλο τον κόσμο, ανακατεύοντας τον με τη σοφία της Ανατολίας και ψήνοντάς τον στο μπρίκι της καρδιάς, ξέροντας ότι θα τον θυμόμαστε μια ζωή. Σήμερα 5 Δεκεμβρίου τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της που συνοδεύεται από ένα βίντεο διάρκειας σχεδόν δύο λεπτών που παρουσιάζει την ιστορία του.

Μάλιστα, στο βίντεο, εκφωνητής μιλώντας στα ελληνικά υποστηρίζει ότι το 1543 (ενώ στους υπότιτλους αναγράφεται 1453), ο Οζντεμίρ πασάς «Έφερε τον καφέ από την Υεμένη στην Ίστανμπουλ…» κι ότι από τότε διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη ως τουρκικό ρόφημα.

Δείτε την ανάρτηση και το βίντεο:

πληροφορίες pronews.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares