Σάββατο , 22 Ιανουαρίου 2022

Τουρκία: Δημοτική αρχή εγκρίνει την πρόταση του δημάρχου να χρεώσει επιπλέον τέλη κοινής ωφέλειας σε αλλοδαπούς

Το δημοτικό συμβούλιο στην πόλη Μπολού ενέκρινε την πρόταση του δημάρχου να χρεώνει υψηλότερα τέλη σε λαθρομετανάστες για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, όπως λογαριασμούς νερού και στερεών αποβλήτων, σε μία απόφαση που έχει χαρακτηριστεί “ρατσιστική” από τους επικριτές.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Duvar, ο δήμαρχος Τανζού Εζκάν συζήτησε με τα μέλη του συμβουλίου από το κύριο αντιπολιτευτικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, (CHP), και το Καλό Κόμμα (İYİ), τα οποία έδωσαν θετική ψήφο για το μέτρο. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι οι σύμβουλοι του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, (MHP), και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, (AKP), διαφώνησαν καθώς η πρόταση υποβλήθηκε στην επιτροπή σχεδιασμού και προϋπολογισμού της πόλης. Μετά από επανεξέταση, θα επιστραφεί στο συμβούλιο για ψήφο.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'bıyık fantezisi' tepki çekti

O Tανζού Εζκάν 

Ο Εζκάν, ο οποίος προέρχεται από το κύριο αντιπολιτευτικό Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, (CHP), φέρεται να αρνήθηκε την άδεια στους συμβούλους του AKP να ανέβουν στο βήμα. Φέρεται επίσης να τους πέταξε κουτιά με τσάι, μιμούμενος  την ενέργεια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κατοίκους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές σε περιοχές της νότιας Μικράς Ασίας. “Πρέπει να κάνω ακριβώς όπως ο πρόεδρος για να σας ηρεμήσω; Πάρτε αυτό το τσάι, πιείτε το και ηρεμήστε”, φώναξε ο δήμαρχος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους  συμβούλους του CHP, πρόσθεσε η Duvar English.

Το άρθρο της ιστοσελίδας:

https://www.duvarenglish.com/bolu-municipal-council-approves-mayors-racist-proposal-against-refugees-news-58380

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα αποστασιοποιήθηκε από τη θέση του δημάρχου, δηλώνοντας ότι οι απόψεις του για τους “πρόσφυγες”, (σ.σ. είναι παράνομοι μετανάστες), ήταν προσωπικές και δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση του CHP. “Η μη πρόσβαση σε ένα βασικό δικαίωμα ζωής όπως το νερό, ακόμη και η συζήτηση αυτού του θέματος, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πολιτικές μας. Πιστεύουμε ότι οι αξιότιμοι σύμβουλοι του δήμου δεν θα λάβουν αντίθετη απόφαση”, είχε δηλώσει το κόμμα στις 27 Ιουλίου.

Οι ανησυχίες εντείνονται στην Τουρκία, σχετικά με τον κίνδυνο αύξησης της (σ.σ. παράνομης) μετανάστευσης από το Αφγανιστάν, (σ.σ. οι Αφγανοί είναι λαθρομετανάστες ακόμα και για τους Τούρκους αφού διασχίζουν χώρες που δεν έχουν πόλεμο), καθώς οι Ταλιμπάν και η αφγανική κυβέρνηση συνεχίζουν να συγκρούονται σφοδρά. Ο πρόσφατος γύρος μαχών πραγματοποιήθηκε εν μέσω της προόδου των Ταλιμπάν, οι οποίοι έφτασαν πιο κοντά στις μεγαλύτερες πόλεις του Αφγανιστάν, των διαπραγματεύσεων στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα και της συνεχιζόμενης αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων μετά από πόλεμο δύο δεκαετιών.

New influx of Afghan refugees in Turkey - InfoMigrants

Aφγανοί καταφθάνουν στην Τουρκία

Αφγανοί λαθρομετανάστες συνεχίζουν να περνούν σε τουρκικό έδαφος από το γειτονικό Ιράν, καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Πολλοί ακολουθούν επικίνδυνες διαδρομές παράνομης διακίνησης ανθρώπων στα βόρεια του Ιράν για να φτάσουν στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας.

Την Τετάρτη, η Άγκυρα εναντιώθηκε σε σχέδιο των ΗΠΑ, που ενθαρρύνει τους Αφγανούς που επιθυμούν να εγκατασταθούν στη χώρα (σ.σ. τις Ηνωμένες Πολιτείες), να φτάσουν σε τρίτες χώρες όπου μπορούν να αναμένουν τα αποτελέσματα των αιτήσεών τους. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν τη συμβουλεύτηκε πριν προχωρήσει στην εφαρμογή της εν λόγω πολιτικής και ότι διακινδυνεύει νέα προσφυγική κρίση στην περιοχή.

Επαρχία Μπολού - Βικιπαίδεια

Η θέση της επαρχίας Μπολού 

Το CHP και ο εταίρος του στο κόμμα Εθνικής Συμμαχίας το κόμμα İYİ, αντιτίθενται στην πρόταση του Ερντογάν για Αφγανιστάν και παραμένουν αντίθετα στο να δεχτούν περισσότερους “πρόσφυγες” στο τουρκικό έδαφος. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα έχει λάβει αυτό που ορισμένοι παρατηρητές αποκαλούν τον πιο σκληρό τόνο ενάντια στη φιλοξενία λαθρομεταναστών από την Τουρκία.

σ.σ. Στην Ελλάδα οι παράνομοι και επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια μετανάστες και όχι “πρόσφυγες” απολαμβάνουν προνομίων σε μεγαλύτερο βαθμό από τους Έλληνες. Μήπως θα ήταν καλό να θεσπιστεί νομοθεσία έτσι ώστε να ξεχρεώνουν τη “φιλοξενία” που τούς προσφέρει το ελληνικό κράτος πριν αρχίσουν μαζικές απελάσεις; Έχουν πατρίδες, δεν βούλιαξαν κάτω από τη θάλασσα σαν την Ατλαντίδα. Και μάλιστα πατρίδες πολύ πιο πλούσιες από την Ελλάδα. Να πολεμήσουν για την ανοικοδόμησή τους και όχι να ζουν παρασιτικά με επιδόματα σε βάρος των Ελλήνων. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο επαναπατρισμός δεν είναι ρατσισμός. Ρατσισμός είναι να υποφέρουν οι Έλληνες από πληθυσμούς που είναι ασύμβατοι μαζί τους κοινωνικά, πολιτισμικά αλλά προ πάντων ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ. Τετρακόσια χρόνια δεινοπάθησαν από τον “Αλλάχ” και τον “προφήτη” τους.

Πηγή: ahvalnews

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares