Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Τουρκία-Αρμενία:Ξεκίνησαν απευθείας αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων

Προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας, με την απευθείας αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων.

Η Τουρκία και η Αρμενία είναι ελεύθερες να αρχίσουν την απευθείας αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων από την πρώτη ημέρα του έτους, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, στο πλαίσιο των κινήσεων μεταξύ των δύο χωρών για την εξομάλυνση των σχέσεών τους, μετά από δεκαετίες εχθρότητας.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλέστηκε διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες, η απόφαση να επιτραπεί η απευθείας αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων από την 1η Ιανουαρίου ελήφθη, ως αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ των ειδικών εκπροσώπων των δύο χωρών, στη διάρκεια μιας διαδικασίας εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων.

Οι πηγές δήλωσαν ότι το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου πληροφόρησε τις ενώσεις των Τούρκων εξαγωγέων για την παραπάνω απόφαση. Τον Ιούλιο, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε ανακοινώσει ότι η αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να αρχίσει το συντομότερο δυνατό.

Η Τουρκία και η Αρμενία πραγματοποίησαν τον πρώτο κύκλο των συνομιλιών για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας τον Ιανουάριο του 2022, ενώ έχουν πραγματοποιήσει ευρύτερες συνομιλίες από τότε.

Ωστόσο, παράγοντες της Αρμενίας αναφέρουν ότι η Τουρκία, μέσω και του συμμάχου του Αζερμπαϊτζάν, συνεχίζει ουσιαστικά την πολιτική της Γενοκτονίας, με επίκεντρο το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares