Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Τουλάχιστον 6 νεκροί από φονικές πλημμύρες

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης.

Πάνω από 70.000 κατοικίες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες που άρχισαν στις 22 Δεκεμβρίου στις επαρχίες Σάτουν, Σόνγκλα, Πατάνι, Γιάλα και Ναρατιουάτ της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με τις αρχές.

Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια 89χρονη γυναίκα και ένα μικρής ηλικίας παιδί, έχασαν τη ζωή τους στην Ναρατιουάτ, διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης της, ο Πρίτσα Νουαλνόι.

Επίσης εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη ενός ανθρώπου μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν τις πλημμύρες, με τα νερά να φτάνουν έως και τα τρία μέτρα σε ορισμένα σημεία.

Ταϊλανδέζικα μέσα ενημέρωσης έδειξαν πλάνα από δρόμους που έχουν βυθιστεί στη λάσπη και κατοίκους που είχαν βρει καταφύγιο στις στέγες σπιτιών.

 

Τα σωστικά συνεργεία διένειμαν όλη τη νύχτα μπουκάλια με νερό και τρόφιμα και επιθεωρούσαν σπίτια για να αποτιμήσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί και να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν θύματα μέσα σε αυτά.

Η υπηρεσία διαχείρισης φυσικών καταστροφών της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι η στάθμη του νερού έπεσε σήμερα το πρωί.

Τα δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου προς τα σύνορα με τη Μαλαισία ξανάρχισαν, ύστερα από αρκετές ημέρες που είχαν σταματήσει αφού είχαν πλημμυρίσει οι σιδηροδρομικές γραμμές, σύμφωνα με τον Πρίτσα Νουαλνόι.

Η περίοδος των βροχών στο βασίλειο, που τελειώνει πιο αργά στο νότιο τμήμα του, φέρνει συνήθως μήνες καταρρακτωδών βροχών καθημερινά. Ωστόσο οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο μπορεί να καταστήσει πιο έντονες τις βροχοπτώσεις.

Το 2011, οι πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους και προκάλεσαν ζημιές σε εκατομμύρια σπίτια σε όλη τη χώρα.

 

newsit.gr

Shares