Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Τουλάχιστον 13.000 οι δηλητηριάσεις μαθητριών

students_iran

Γονείς και συγγενείς είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι και κατηγορούν τις Αρχές ότι δεν κατάφεραν να προστατέψουν τα παιδιά τους

Η μυστηριώδης υπόθεση των μαζικών δηλητηριάσεων σε σχολεία θηλέων στο Ιράν, οι οποίες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο, αριθμεί 13.000 ύποπτες περιπτώσεις μαθητριών που επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένων 100 παιδιών που εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο κυβερνητικά στοιχεία.

Οι δηλητηριάσεις έχουν αναστατώσει τη χώρα και προκάλεσαν νέες διαδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα.

Η ιρανική κυβέρνηση υποθέτει ότι οι επιθέσεις ήταν στοχοθετημένες σχεδόν αποκλειστικά σε σχολεία θηλέων. Αυτή η μυστηριώδης υπόθεση προκαλεί ισχυρή συγκίνηση στο Ιράν. Γονείς και συγγενείς είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι και κατηγορούν τις Αρχές ότι δεν κατάφεραν να προστατέψουν τα παιδιά τους.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για δηλητηρίαση από αέριο. Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι μέχρι σήμερα.

Η πολιτική και πνευματική ηγεσία του Ιράν βρίσκεται υπό τεράστια πίεση μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων το φθινόπωρο κατά της κυβέρνησης και του ισλαμικού συστήματος διακυβέρνησης.

Πυροδοτούμενες από τον θάνατο της νεαρής Ιρανής κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί στη διάρκεια κράτησής της από την αστυνομία ηθών, η χώρα βυθίστηκε στη χειρότερη πολιτική της κρίση εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares