Πέμπτη , 22 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Τουλάχιστον 12 νεκροί από έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου της Shell

ΣΟΚ!!!

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό πετρελαίου της Shell στη Νιγηρία, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, ενώ μέλη της πληγείσας κοινότητας στην Ιμόχουα είπαν ότι φοβούνται ότι πολλοί άλλοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Shell Petroleum Development (SPD) της Nigeria Limited δήλωσε ότι σημειώθηκε πυρκαγιά στη γραμμή Ρουμουέκπε-Νκπόκου στην Πολιτεία Ρίβερς και ότι υπάρχει συνεργασία με τις αρχές για την κατάσβεσή της.

Ο Γκαρούμπα Γιαμπούκου, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Ιμόχουα, στην Πολιτεία Ρίβερς , την καρδιά της μεγαλύτερης βιομηχανίας πετρελαίου της Αφρικής, τόνισε ότι το περιστατικό αναφέρθηκε γύρω στις 16:30 (05:30 ώρα Ελλάδας).

«Ο αγωγός καταστράφηκε από φωτιά», είπε από το σημείο του συμβάντος, όπου η φωτιά εξακολουθούσε να φλέγεται από τον αγωγό δίπλα σε πέντε καμένα οχήματα δίπλα σε ένα φοινικόδασος.

«Πολλοί άνθρωποι κάηκαν μέσα στη φωτιά, άντρες και γυναίκες», είπε στο Reuters ο αρχηγός της κοινότητας Ογκμπόνα Φράνσις, αγρότης, από το σημείο του συμβάντος.

Η Shell Petroleum Development τόνισε ότι έρευνα από μια κοινή ομάδα υπό την ηγεσία της κυβέρνησης θα ξεκινήσει για να βρει την αιτία του περιστατικού.

Η κλοπή πετρελαίου και οι δολιοφθορές σε αγωγούς είναι συχνές στη νότια καρδιά παραγωγής πετρελαίου της Νιγηρίας. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την κλοπή πετρελαίου οδηγούν συχνά σε δυστυχήματα που προκαλούν πυρκαγιές.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, σε παρόμοια καταστροφή σκοτώθηκαν 100 άνθρωποι.

real.gr

Shares