Πέμπτη , 29 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

«Του είπα: έχεις έρθει στη σχολή για τους λάθος λόγους» Συγκλονίζει η απάντηση φοιτητή ζαχαροπλαστικής

“Εγώ δεν είμαι από αυτούς που θα πω ότι τα reality καταστρέφουν τη δουλειά μας. Αντίθετα, θα πω ότι την έχουν βοηθήσει”, σχολιάζει ο γνωστός chef patissier.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Γιαγτζόγλου και την εκπομπή «Δύο στις 10» παραχώρησε ο Χρήστος Βέργαδος. Ο γνωστός chef patissier μίλησε για το πάθος του γύρω από τη ζαχαροπλαστική αλλά και την επίδραση των σχετικών reality στον χώρο της δουλειάς του.

«18 χρόνια που βρίσκομαι σε τηλεοπτικές εκπομπές κάνοντας συνταγές ζαχαροπλαστικής σαφώς με έχει βοηθήσει και είναι αυτό που με έχει κάνει να βγάλω 2-3 βιβλία. Ο κόσμος πλέον γνωρίζει το όνομά μου, οπότε θα αναζητήσει και τα βιβλία μου», δηλώνει ο Χρήστος Βέργαδος.

«Υπάρχουν και τα reality μαγειρικής πλέον, που έχουν μπει ενεργά και δυναμικά στην τηλεόραση. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που θα πω ότι τα reality καταστρέφουν τη δουλειά μας. Αντίθετα, θα πω ότι είναι αυτά που έχουν βοηθήσει τη δουλειά μας, γιατί ο κόσμος παίρνει γνώση από αυτά», επισημαίνει στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Στη σχολή που διδάσκω μπορώ να δείξω κάτι πιο σύνθετο. Όταν μέσα από μία τηλεοπτική εκπομπή μπορεί οποιοσδήποτε από το σπίτι του, πατώντας ένα κουμπί, να μάθει για κάποιες τεχνικές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Όταν αυτός ο τηλεθεατής θα πάει σε ένα εστιατόριο και θα διαβάσει στο μενού μία σύνθετη τεχνική, ξέρει πλέον τι είναι», εξηγεί ο Χρήστος Βέργαδος στη συνέχεια.

«Πολλά παιδιά έρχονται στη σχολή και, επειδή βλέπουν ότι φτιάχνω στην εκπομπή ένα γλυκό σε 3-4 λεπτά, νομίζουν ότι μπορούν να το κάνουν κι αυτά. Έχω ρωτήσει σπουδαστή: γιατί θέλεις να γίνεις ζαχαροπλάστης; Και μου απάντησε: γιατί θέλω να μπω στην τηλεόραση. Έχει έρθει για λάθος λόγους», σημειώνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Χρήστος Βέργαδος.

 

zappit.gr

Shares