Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Τόσο μας “αγαπούν” οι Γερμανοί

“‘Φίλοι μας είναι οι Γερμανοί”, κι ο τελευταίος που το είπε κατά την διάρκεια του Β’ΠΠ τον επιβράβευσαν με ένα “ταξιδάκι” (χωρίς επιστροφή) στο Άουσβιτς…

Έτσι λοιπόν, η ιστορία έρχεται να επαναληφθεί, αυτή την φορά όμως με διαφορετικά “σκίτσα”.

Σε μια -μη- κωμική και σατιρική εκπομπή που μεταδόθηκε από Γερμανικό κανάλι, απεικονίζονται τρεις μαυροφορεμένοι Γερμανοί και ένας Γερμανό, που προσποιείται Έλληνα εστιάτορα.

Οι τρεις μαυροφορεμένοι, φέρονται να είναι εφοριακοί και να διεξάγουν έλεγχο σε κάποια Ελληνική εστία (που προφανώς έχει “τσακιστεί” από τις μακροπρόθεσμες πολιτικές πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων) και “εκθέτοντας” τον “απατεώνα” Έλληνα (ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει με κάθε μέσο και έχει χτυπηθεί από κάθε μεριά).

Η στιγμή όμως που προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο είναι όταν ένας από αυτούς τραβά την Ελληνική σημαία για να ξεσκεπάσει έναν πίνακα και ρίχνοντας τον κάτω με φόρα, σαν να ήταν απλώς ένα “πανί”!

Προφανώς, αν οι Γερμανοί ήταν αξιόπιστοι σύμμαχοι, δεν θα αμαύρωναν τον Έλληνα επιχειρηματία, τον οποίον έχουν τσακίσει οι μακροπρόθεσμες συνέπειες των εναλλασσόμενων κυβερνητικών πολιτικών αποφάσεων, ούτε θα συμπεριφέρονταν έτσι ως προς την Ελληνική σημαία. Αν οι Γερμανοί ήταν αξιόπιστοι σύμμαχοι, θα είχαν μαυρο-σατιρίσει τους πολιτικούς ολιγαρχίες, που καταδίκασαν ολόκληρες γενιές στην απελπισία, την φτώχια, την εξαθλίωση και σπρώχνοντας τους προς το χείλος του γκρεμού των ηθικών διλλημάτων! 

Και φυσικά… αν ήταν σύμμαχοί μας, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΠΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Shares