Τετάρτη , 27 Ιανουαρίου 2021

ΤΩΡΑ το «Oruc Reis» ΣΤΑ 12.5 Ν.Μ. ! Καταγγελία Βελόπουλου – “ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ”…

Το «Oruc Reis» 12.5 Ν.Μ…

Οι Τούρκοι συνεχίζουν απτόητοι τις προκλήσεις, με την Αθήνα να παρακολουθεί βουβή και…. να μένει σε ανακοινώσεις!

Αυτή την στιγμή το Oruc Reis για πρώτη φορά μετά από την τελευταία έξοδο του, “έσπασε” το όριο απόστασης των 20 ν.μ από το Καστελόριζο. Ήδη βρίσκεται στα 12,5 ν.μ και συνεχίζει. Θα δούμε αν θα δοκιμάσει τη “νέα κόκκινη γραμμή”, των 6 ν.μ.

Δείτε χάρτη:

Τίποτα δεν είναι τυχαίο από ότι φαίνεται και εδώ και καιρό έχει προειδοποιήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος ότι όλα είναι στημένα και πως η συνδιαχείριση βρίσκεται προ των πυλών με τις “ευλογίες” μάλιστα της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία έχει καταντήσει μαριονέτα στα χέρια της Γερμανίας η οποία σαφώς διατηρεί ιδιαίτερα σημαντικά οικονομικά κίνητρα έτσι ώστε να τραβήξει το αυτί της Άγκυρας.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν το Oruc Reis “αλώνίζει” στα χωρικά μας ύδατα, πραγματοποιεί έρευνες, εκδίδει NAVTEX, παραβιάζει κατάφωρα την εθνική μας κυριαρχίας και κάθε έννοια διεθνούς δικαίου αλλά αυτο δεν φαίνεται να ενοχλεί κανένα, ΟΥΤΕ ΚΑΝ την ελληνική κυβέρνηση η οποία σφυρίζει αδιάφορα και βγάζει χλιαρές ανακοινώσεις για κυρώσεις και προκλητικότητα οι οποίες πλέον δεν εξυπηρετούν σε τίποτα εκτός από την προσπάθεια να σώσει ότι μπορεί μέσω των θετικά διακείμενων Μέσων ενημέρωσης.

Καθηγητές διεθνούς δικαίου και γεωπολιτικής μιλούν για ξεκάθαρη παραβίαση εθνικής κυριαρχίας αλλά…. φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Φυσικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν άφησε ασχολίαστη την τουρκική προκλητικότητα και τοποθετήθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Συγκεκριμένα:

“Πριν 15 λεπτά το τουρκικό σκάφος στα 13ν.μ. ! Δεν ήταν τυχαία η δήλωση της ΝΔ και πρωθυπουργού για τα 6ν.μ. !Όλα μοιάζουν στημένα διότι θα φτάσει στα 6.5νμ και εμείς θα …βλέπουμε τον βιασμό σαν θεατές! ΜΠΛΕΞΑΜΕ!”

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares